Akreditasyon denetimine girecek oda ve borsalara eğitim verildi


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Samsun Ticaret Borsası (STB) işbirliğiyle akreditasyon sürecindeki 11. dönem olan oda ve borsalar için "Denetim Öncesi Bilgilendirme Eğitimi" verildi. STSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime, kasım ve aralık aylarında akreditasyon denetimi geçirecek olan Gümüşhane, Karabük, Sinop, Boyabat, Sorgun, Suluova, Terme ve Turhal Ticaret Sanayi odalarıyla Erzincan, Sivas, Sungurlu, Terme, Yerköy ve Zile Ticaret borsalarından üst düzey yöneticiler ve akreditasyon temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan STSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, "Akreditasyon sistemiyle ilgili altyapı çalışmaları, TOBB tarafından 2002 yılında başlatıldı. Türkiye çapında toplam 191 oda ve borsa tarafından uygulanmakta olan sistemle hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Türk oda ve borsa sisteminin Avrupa sistemine uyumunun sağlanması amaçlanmaktadır." dedi. Akreditasyonun yaşayan bir süreç olduğunu belirten Serinkaya, "Samsun olarak 2006 yılında, 3. dönem oda ve borsalardan birisi olarak içine dahil olduğumuz bu sistemde 2011 yılında odamız, beş yıldızlı hizmet veren A sınıfı oda olarak sertifikalandırılmıştır. Odamızda en üstten en alta tüm çalışanlar, bu başarının getirdiği sorumluluğun farkında olarak görevlerini yerine getirmektedirler. Yönetim kurulu da çalışmaların her adımını periyodik olarak takip etmekte ve görüşleriyle sürece daima aktif katılım sağlamaktadır. Bugün burada, akreditasyon çalışmalarına yeni başlamış 11. dönem oda ve borsalarımızın çok değerli temsilcilerini konuk ediyoruz. Başarılı çalışmaları sonucu almış olduğu A sınıfı oda sıfatının haklı gururunu ve büyük sorumluluğunu taşıyan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nun bir üyesi olarak, sizlere akreditasyon çalışmalarınızda başarılar diliyor ve bu eğitimin tüm katılımcılar için faydalı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Ardından söz alan TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Volkan Tufan ise, "Öncelikle misafirperverliklerinden dolayı Samsun TSO ve Samsun TB'ye teşekkür ediyorum. Böyle gönüllü odalarımız ve borsalarımız oldukça akreditasyon sistemini arzu ettiğimiz gibi Türkiye'nin her yerine yayabiliriz. Organize edilen bu eğitim, aslında bir denetim simülasyonudur. Eğitim, denetçiler tarafından sorulması muhtemel sorularla oda ve borsalarımızın eksiklerini görerek, denetim tarihine kadar kendilerine bir yol haritası oluşturmaları açısından önemlidir." dedi.

İki gün süren eğitimde, TOBB tarafından hazırlanan akreditasyon kılavuzunun maddeleri üzerinden tek tek geçilirken ilgili maddelerde oda ve borsalardan beklentiler dile getirildi. Verilen iyi uygulama örnekleriyle de katılımcılara yol haritası çizildi. Daha sonra STSO Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Burak Şekercioğlu, hazırlayıp uygulanmakta oldukları akreditasyon yazılımları hakkında bilgi verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Akreditasyon denetimine girecek oda ve borsalara eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER