Bakan Topçu: Terörle mücadelemiz dünyaya örnek olacak


Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu bölücü terör örgütü ile yaptıkları mücadelenin dünyaya örnek teşkil edeceğini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne'ye gelen Topçu, Vali Dursun Ali Şahin ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Valilik makamına geçen Yalçın Topçu burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Son günlerde Doğu ve Güneydoğuda artan terör olayları nedeniyle Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir soruya cevap veren Yalçın, devletin vatandaşa karşı Yunus, eşkıyaya karşı ise Yavuz gibi olacağını belirtti.

Memlekette bir ateşin olduğunu ve bu ateşin de birilerini mutlaka yakacağını vurgulayan Bakan Topçu şunları söyledi: "Evet bir ateş var bu memlekette. Bu birilerini yakacak mutlaka. Ama Çanakkale'de, Anafartalar'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da kimi yaktıysa onu yakacak."

Kamu düzenini kim bozarsa devletin milletin tasdiki ile kararlılıkla üstüne gideceğini ve gerekeni yapacağını ifade eden Yalçın, "63. Hükümet bu ülkeyi sağlıklı ve salimen inşallah sandığa taşıyacak. Nasıl ki, düşman Polatlı'ya dayanmış, o günkü Meclis gereğini yapmış ise bu hükümet onun gereğini yapacak. Onun için kamu düzenini kim bozuyorsa hukuk içerisinde ilgililer gereğini yapacak ve bu bölücü terörle mücadele de inşallah bütün ülkelere örnek teşkil edecek." dedi.

Topçu, yaşanan süreçten Kürdü ve Türkü ile bir ve beraber olarak milletin sağ salim çıkacağını kaydetti.

'TERÖR BİRİLERİNİN ABARTTIĞI GİBİ TURİZMİ ETKİLEMEDİ'

Son dönemde yaşanan terör olaylarının turizme etkisinin sorulması üzerine Bakan Topçu birilerinin abarttığı ve çağrılar yaptığı gibi olmadığını açıkladı.

Basının yansıttığı gibi kendilerine gelen bir şeyin olmadığını vurgulayan Topçu, "Kriz noktasında değiliz. Ama varsa bir aksaklık ve eksiklik inşallah elimizden gelen her şey yapılacak. Bölücü terör örgütüyle mücadelede devletin kararlığını, milletin tasdikini hep birlikte görüyoruz. Benim tabirimle inşallah tekne kazanır gibi kazanılacak. İki boyutlu çok yönlü ele alındı bu mesele belki ilk defa. Yani bu işin dağdaki ile ovadaki ile hukuk içerisinde, uluslar arası hak ve hukuk gözetilerek mücadele veriliyor ve sanıyorum ki, hem dağda hem ovada hem de şehri terörle mücadelede dünyaya örnek oluyoruz inşallah." açıklamasını yaptı.

Turist sayısında yüzde 5'lik bir artışın olduğunu söyleyen Bakan Topçu, şunları kaydetti: "Ama tabii ki Rusya, Avrupa gibi dünyada yaşanan küresel kriz nedeniyle mutlaka bir takım sıkıntılar var. Önümüzdeki günlerde G20 zirvesi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hanımefendilerin himayelerinde çok güzel toplantılarımız olacak. Bu arada G20'lerin first ladyleri hanımefendi ve diğer konuklarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ağırlanacak."

'TATİLİN KURBAN BAYRAMI İLE BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUM'

Önlerinde Kurban Bayramı'nın olduğunu dile getiren Yalçın Topçu, "Tabii ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak bu tatilin birleştirilmesini istiyorum. Bunu dillendiriyorum, söylüyorum. Sayın Başbakanımıza da inşallah Bakanlar Kurulu'nda arzımız olacak. Sanıyorum ki, inşallah gereği yapılır. İç turizm hızlanması açısından düşünüyorum." diye konuştu.

'BEN BAĞIMSIZ BİR BAKANIM'

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu bir gazetecinin siyaset girip girmeyeceğini sorması üzerine, "Ben bağımsız bir bakanım. Anayasanın gereğini yerine getirmiş bir kabine var. Bu kabine memleketimizi salimen inşallah seçimlere taşıyacak. Nasıl ki, düşman Polatlı'ya geldiğinde Meclisimiz açık kalmış ise bu Meclisimiz açık kalacak. Seçimleri sağlıklı ve salimen yapacak. İkinci ise bu hükümet icra hükümetidir. Çünkü bir saniyesi bin yılı aynıdır. Milletin emanet yerleridir burası." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Topçu: Terörle mücadelemiz dünyaya örnek olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER