AKSADER'den Kenya'ya sağlık yardımı

AKSADER'den Kenya'ya sağlık yardımı

AKSARAY (CİHAN)- Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği (AKSADER) üyesi doktor ve sağlık görevlileri, Niğdeli meslektaşları ile birlikte Kenya'nın Malindi şehrinde Kimse Yok mu Derneği tarafından yaptırılan AFYA Hastanesi'nde sağlık taramaları ve küçük cerrahi operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan cerrahi operasyonlarda özellikle katarakt operasyonları önemli bir yer tuttu.

Kenya'ya giden doktorlardan kardiyoloji uzmanı Ferudun Öztürk, yaptıkları çalışmanın çok önemli olduğunu, orada yaşayan insanların çok basit bir ağrı kesici ilacına bile ulaşmakta zorlandıklarını, temel anlamda alınması gereken birçok sağlık hizmetinden özellikle kırsal kesimlerde yararlanılamadığını açıkladı. Kenya'da sağlık taramaları yanında yetimhanelerin de ziyaret edildiğini ve yok kelimesinin bütün açıklamaları ile orada yaşandığını söyledi. Anestezi teknisyeni olarak Kenya'ya giden Akif Darıcı, böyle bir çalışma içerisinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu, Allah rızası için yapılan çalışmalarda karşılaşılan zorlukların önemsenmediğini ve bundan sonra yapılacak bu tür çalışmalarda her zaman gönüllü olarak bulunmak istediğini açıkladı.

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Dr.Ali Düzgün de Kenya'da gerçekleştirilen bu çalışmalara katılan meslektaşlarını kutladığını, bu tür çalışmalarının ivme kazanarak devam edeceğini, yapılan çalışmaların daha iyi anlaşılması için 14 Nisan Salı günü Aksaray Kültür Merkezinde 'Karanlıktan Işığa' konulu bir etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi. Düzgün, bBu çalışmada desteklerini esirgemeyen meslektaşlarından katarakt ameliyatlarını gerçekleştiren Mustafa Çalışkan'a teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber AKSADER'den Kenya'ya sağlık yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER