Bu da oldu! 'Bayramlaşma Pensilvanya talimatı'

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in 6 Temmuz tarihinde partililerle bayramlaşma programı düzenlemesi parti genel merkezini rahatsız etti: "Bu temel amaçlarına hizmet edercesine Ramazan Bayramı'nın ikinci günü ve Genel Merkezimizle aynı saatte bayramlaşma tertip etmek bir Pensilvanya talimatıdır"

Akşener kurultay salonuna böyle girdi

Video: Arşiv

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Akşener'in “Kongre Süreci ve MHP Üzerinden Pensilvanya Talimatlı Alternatif Bayramlaşma Çabası” başlıklı yazılı açıklama yaptı. 

Yalçın, açıklamasında parti içi muhalefete yönelik ağır suçlamalar yöneltti. 

Yalçın, genel başkan adaylarının MHP kongresinin yapılacağı yönündeki açıklamalarına işaret ederek, “Bu kararları tanımıyoruz. 

Olağanüstü kurultay yapılacak türünden itirazlar, hayal kırıklığının, yenilmişliğin ve tükenmişliğin göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

10 Temmuz'da yapılması planlanan olağanüstü seçimli kurultayı engelleyen mahkeme ve yargı kararları olduğunu iddia eden Yalçın, 10 Temmuz kurultayını tehlikeye sokan, durdurulmasına yol açan da 19 Haziran'da yapılan korsan ve paralel kongre olduğunu savundu.

MHP'nin AKP'nin güdümündeki yargı tarafından desteklendiğine dair iddiaların temelsiz olduğunu öne sürün Yalçın, “Yargıtay, daha önce Ankara'daki Sulh Hukuk Mahkemesinin olağanüstü kurultay yapılması yönündeki kararını onamıştır.” dedi.

Parti içi muhaliflerin yeni parti kuracağını iddia eden Yalçın, şöyle devam etti: “Diğer taraftan sözde muhalifler bir yandan kaos kurultayı için çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da yeni parti hazırlıklarına başladıklarını gizlememektedirler. 

Perde arkasında 5. parti hazırlıklarına hız veren bu zihniyetin asıl niyeti MHP'yi bölmek, şayet bu gerçekleşmiyorsa en fazla zararı vermektir. 

Bu temel amaçlarına hizmet edercesine Ramazan Bayramı'nın ikinci günü ve Genel Merkezimizle aynı saatte bayramlaşma tertip etmek bir Pensilvanya talimatıdır. 

F. Gülen'in himayelerinde yapılacak olan bu girişim, kurdurulması kararlaştırılan yeni partilerini isimlendirme gayretinden başka bir anlama gelmemektir.”

Kaynak: MuhabirAjans
<< Önceki Haber Bu da oldu! 'Bayramlaşma Pensilvanya talimatı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER