Aksiyon İş'ten Boydak ve Melikşah operasyonlarına tepki

Aksiyon İş'ten Boydak ve Melikşah operasyonlarına tepki

Aksiyon İş Başkanı Vedat Öztürk, Kayseri'deki Boydak Holding ve Melikşah Üniversitesi'ne yönelik operasyonları değerlendirdi. Öztürk, "Uzun süredir devam eden bu tür operasyonlar, hukuki birer işlem olmaktan çıkmış, hükümet ve çevresindeki çıkar gruplarının hukuksuz ve maksatlı siyasi saldırılarına dönüşmüştür." dedi.

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Vedat Öztürk, yazılı bir açıklama yaparak, Kayseri'deki Boydak Holding ve Melikşah Üniversitesi'ne yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ

Öztürk, Türkiye'de bir yılı aşkın süredir yapılan algı operasyonlarına bir yenisinin de Kayseri'de eklendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Boydak Holding ve Melikşah Üniversitesi polis ekipleri tarafından basılarak bazı kişiler gözaltına alınmıştır. Öncelikle, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ve beraberinde gözaltına alınanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

13 YILDIR İKTİDARDA BULUNAN BİR HÜKÜMET TARAFINDAN YAPILMASI DA SON DERECE MANİDARDIR

Bütün hukuk devletlerinde olduğu gibi, ülkemizde de kamu ve özel hiçbir kurum, kuruluş ve kişi hukuk önünde hesap vermekten vareste değildir. Ancak ülkemizde uzun süredir devam eden bu tür operasyonlar, hukuki birer işlem olmaktan çıkmış, hükümet ve çevresindeki çıkar gruplarının hukuksuz ve maksatlı siyasi saldırılarına dönüşmüştür. İktidar odaklı bu saldırgan ve antidemokratik tutum, ülkemize büyük zararlar vermekte; hukukumuz, demokrasimiz, ekonomimiz ve milletimiz telafisi zor kayıplara uğramaktadır. Boydak ailesi, Anadolu'ya yatırım yapmış, insanlara istihdam kapısı açmış, vergi rekorları kırmış saygın bir işadamıdır. Kayseri merkezli Boydak Holding bünyesindeki şirketlerde, 14 bini aşkın emekçi çalışmaktadır. Bu işyerleri, aileleriyle birlikte 75 bini aşkın insanın ekmek teknesidir. Melikşah Üniversitesi, binlerce gencimizin eğitim gördüğü, geleceğin Türkiye'sine insan yetiştiren seviyeli bir eğitim kurumudur. Siyasi ve ideolojik nedenlerle buralara yapılan her türlü baskı ve baskın, binlerce çalışana, eğitime, kalkınmaya ve Anadolu insanına yapılmış demektir. Bu operasyonların, sözde Anadolu sermayesine sahip çıkma iddiasıyla 13 yıldır iktidarda bulunan bir hükümet tarafından yapılması da son derece manidardır."

KENDİLERİNE HER TÜRLÜ DESTEK VE YARDIMDA BULUNMAYA HAZIRIZ

Destek olmaya hazır olduklarını vurgulayan Öztürk, "Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak binlerce emekçi adına, yapılan hukuksuzlukların aktif takipçisi olacağız. Başta Öz Ağaç İş olmak üzere Boydak Holding bünyesindeki işyerlerinde örgütlü bulunan tüm sendikaları ve Hak İş Konfederasyonu'nu da üyelerine, emekçilere sahip çıkmaya çağırıyoruz. İstemeleri halinde, biz de kendilerine her türlü destek ve yardımda bulunmaya hazırız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aksiyon İş'ten Boydak ve Melikşah operasyonlarına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER