Aktif Eğitim-Sen Samsun'da 'Okula Can Veren Öğretmeni'ni seçti


Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından düzenlenen 'Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri Yarışması' kapsamında, öğrencilerin eğitim öğretimine sağladığı sıra dışı katkıları ve özgün çalışmaları ile tanınan Bafra Anadolu Lisesi'nden İngilizce Öğretmeni Naim Okay'ı seçti. Okay, Ankara'da yapılacak olan seçimde Samsun'u temsil edecek.

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Merkezi, okulunda yararlı, başarılı, özgün ve kamuoyunun ilgisini çeken faaliyetler yapan öğretmenleri belirlemek, topluma tanıtmak, teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla Türkiye genelinde 'Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri Yarışması' düzenliyor. Türkiye genelinde, sendika şubeleri ve temsilcilikleri her ilin birincilerini belirleyerek Ankara'da yapılacak seçim için aday gösteriyor.

Sendika üyesi olsun olmasın tüm öğretmenlerin aday gösterilebildiği yarışmada Samsun birincisini seçmek için Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi tarafından değerlendirme komisyonu oluşturuldu. Samsun'un tüm ilçelerinden başvuruların olduğu yarışmada Bafra Anadolu Lisesinden İngilizce Öğretmeni Naim Okay tam puan alarak birinci oldu. Aktif Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, öğretmenlik görevinin sadece branş bilgilerini aktarmak olmadığını, öğrencilerini gelecekteki hayatlarında duyarlı, aktif ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde ve üstün meziyetli bireyler olarak hazırladığını ifade etti. Başkan Zor, "Yarışmamıza başvuran Naim Okay Samsun'da Okula Can Veren Yılın Öğretmeni seçilmiştir. Öğrencilerin eğitim öğretimine sağladığı sıra dışı katkıları, basında da yer alan yeni ve özgün çalışmaları ile adayımız Naim Okay'ın Ankara'da yapılacak olan seçimde ilk ona girmesini ve nihayetinde yapılacak online oylamada Türkiye genelinde yılın öğretmeni olarak seçilmesini temenni ediyoruz. Ayrıca yarışmaya katılan tüm meslektaşlarımıza da güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Naim Okay, engellilere yönelik tekerlekli sandalye ve onların yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmları, çocuk evliliklerine karşı vatandaşı bilinçlendirme gayretleri ile tanınıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen Samsun'da 'Okula Can Veren Öğretmeni'ni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER