Aktif Eğitimciler Sendikası: Ülke genelinde en hızlı büyüyen sendikayız


Aktif Eğitimciler Sendikası, kuruluşunun 2. yılını yurt genelinde yapmış olduğu faaliyetlerle kutlamaya devam ediyor. Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, bu kapsamda Çankırı'daki sendika üyeleriyle bir dizi programla buluştu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, burada yaptığı konuşmada; "Geçen 2 yılda sosyal sendikacılık ilkemizin gereği olarak üyelerimizle hayatı paylaştık. İller düzeyinde yüzlerce toplu etkinlik, binlerce kurumsal etkinlik, on binlerce bireysel etkinlikle hep alanlarda ve sektör çalışanlarının yanındaydık. Geçen 2 yılda eğitimin ve eğitimcinin gerçek sorunlarının tespiti ve çözümüne yönelik onlarca bilimsel çalışma, yüzlerce ortak akıl toplantısı gerçekleştirdik. Ayrıca Aktif Akademi Eğitimleri kapsamında üniversitelerle ortaklaşa gerçekleştirilen sertifika programları ile 2 bine yakın eğitim çalışanımızın da mesleki bilgi ve tecrübesine katkı sunduk. Geçen 2 yılda 'Bilgi paylaştıkça, güç birleştikçe artar' dedik ve eğitimin tüm paydaşlarıyla ortak doğrularda birlikte hareket ettik." dedi.

Ülke tarihinde en hızlı büyüyen sendika olduklarını dile getiren Öztürk, "Aktif Eğitim-Sen teşkilatlarının sıcak, samimi ve beklentisiz gayretleri, eğitim muhataplarından hak ettiği ilgiyi gördü ve kocaman bir aile olduk. Ülkemiz tarihinde en hızlı büyüyen sendika olduk 2. yaşımızı üyelerimizle birlikte ve millete hizmet yolunda doldurmanın gururunu yaşarken biraz daha büyümenin, tecrübe kazanmanın bizlere yüklediği sorumlulukları da unutmadık."

Ayrıca 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacağı söylenen değişikliklerin kamu çalışanlarının tümünü ilgilendirdiğini, bu sebeple muhtemel 'iş güvencesinin' ortadan kaldırılması noktasında tüm sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk bu konuda tüm sendikaları birlikte davranmaya davet ederek şöyle dedi: "Devlet memurlarının iş güvencesi, memurluk güvencesi ve devlet memurluğu kavramlarının kaldırılması için Anayasa değişikliği yapılması gerekmektedir. Bunun için Anayasanın 128. ve 129. maddelerinin kaldırılması ya da değiştirilmesi gerekir ki bu da oldukça zor bir süreci beraberinde getirir. Böyle bir değişikliğin eğer referandumla ve Anayasadaki ilgili diğer maddelerle birlikte yapılması gerekirse ve işçi ve memurların aileleriyle birlikteki nüfusunun, seçmen sayısının hatırı sayılır bir kısmını teşkil ettiği de dikkate alınırsa bu yol siyasi iktidarların göze alamayacağı riskli bir girişim olur. Ayrıca ILO sözleşmeleri gibi birçok uluslararası sözleşmelere sendikaların ve üyelerin güvence altına alınmıştır, İş güvencesinin kaldırılmasını hiçbir sendika istemez. Eğer bir sendika iş güvencesini tehdit eden düzenlemelere karşı çıkmazsa, bu konuda başlatılan ortak mücadeleye katılmazsa varlığını tartışılır hale getirmiş demektir. Biz de Aktif Eğitim-Sen olarak iş güvencemize ve ekmeğimize diğer sendikalarımızla birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Program sonunda üyelere ve Osman Öztürk'e teşekkür eden İl Temsilcisi Mustafa Köysu, Aktif Eğitimciler Sendikasının tüm yurtta olduğu gibi Çankırı da da sendikacılığa yeni bir anlayış ses ve soluk getirmeye çalıştığını bu yolda emin adımlarla ilerlediğini ve güçlendiğini söyledi. Sadece kendi üyelerine değil tüm eğitim çalışanlarına hizmet vermek ve eğitimcilerin buluşma adresi olmak istediklerini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitimciler Sendikası: Ülke genelinde en hızlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER