Alman Bakan Maas: Irkçılar karşısında susmayın, medeni cesaret gösterin


Almanya Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, ırkçılıkla mücadele için Alman halkına "medeni cesaret gösterin" çağrısında bulundu. Maas, "Sessiz çoğunluk; toplumsal müzakerelerimizin kışkırtmalar ve kinle zehirlenmemesi için kararlı bir biçimde taraf olduğunu göstererek konuşmalıdır. Almanya, kundakçılar tarafından tahrip edilmemelidir." dedi.

Taraf olarak konuşmanın ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele anlamına geldiğinin altını çizen Sosyal Demokrat Partili (SPD) Adalet Bakanı Maas, "İster metroda olsun, ister iş yerinde veya spor derneğinde olsun, hepimiz hep birlikte gündelik hayatımızın içinde bunu yapmak zorundayız." çıkışında bulundu.

Bakan Maas, Saarbrücker gazetesine verdiği mülakatta, "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" (Pegida) adlı oluşumun propagandalarına sert eleştiriler yönelterek Alman halkından aşırı sağcılarla mücadele talebinde bulundu. Maas, herkesin kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti ve "Mesaj şöyle olmalıdır: Sığınmacılara karşı kışkırtmalar yerine, yardıma muhtaç insanlara yardım edin." dedi. Pegida gibi oluşumların "Almanya'yı tahrip etmeye çalıştıklarını" anlatan Heiko Maas, "gittikçe artan sığınmacı sayısından dolayı Almanların ırkçılıkla mücadele için medeni cesaret göstermelerini" istedi.

"RADİKAL BİR AZINLIĞIN TOPLUMUMUZU YIKMA GİRİŞİMİNE İZİN VEREMEYİZ"

Aşırı sağcı sığınmacı yurdu kundakçılarıyla mücadelenin 2016 yılında daha sert olacağı mesajında bulunan Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, Pegida ve benzeri oluşumlara dikkat çekerek, "Radikal bir azınlığın özgür ve açık toplumumuzu yıkmaya çalışmasına izin verilemez." dedi. Yabancı düşmanı saldırıların dramatik boyutlara ulaştığına değinen Maas, "sessiz çoğunluğun şimdi ırkçılığa karşı açık tavır alması" talebinde bulundu. Bakan Heiko Maas, "Sessiz çoğunluk, toplumsal müzakerelerimizin kışkırtmalar ve kinle zehirlenmemesi için kararlı bir biçimde taraf olduğunu göstererek konuşmalıdır. Almanya, kundakçılar tarafından tahrip edilmemelidir." şeklinde konuştu. "Siyasetin halkın sığınmacı sayılarından dolayı endişelerini ciddiye alınması fakat korkuları kışkırtmaması gerektiğini" söyledi.

"SÖZDE İSLAMLAŞMAYA KARŞI OLDUĞUNU SÖYLEYENLER GİTSİNLER NOEL HİKÂYELERİ DİNLESİNLER" TEPKİSİ

"Kendinde Hıristiyan Batı'nın değerlerini müdafaa etme hakkı görenler, bunun yerine gelecek günlerde Noel hikâyeleri duyacakları bir kiliseye veya neresi olursa olsun gitsinler." diye tepki gösteren Maas, aşırı sağcı zihniyete sahip kişilerle daha etkin mücadele etmek için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Gelecek yıl sağcı kundakçılarla daha etkin mücadele etmeliyiz." ifadesini kullanan Heiko Maas, ırkçılığa karşı demokratik hukuk devleti araçlarıyla mücadelenin sürdürüleceğini anlattı.

Hafta başında yine Dresden şehrinde sokak protestolarında bulunan Pegida yaklaşık 8 bin kişiyi bir araya getirmeyi başarmıştı. Diğer taraftan ise Federal Kriminal Dairesi tarafından açıklanan son suç raporunda, sığınmacı yurtlarına yapılan saldırıların yılın başından Aralık ayının ortasına kadar dört kat artarak 850'ye yükseldiğine dikkat çekilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Bakan Maas: Irkçılar karşısında susmayın, medeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER