Alman Borsası, Londra Borsası ile birleşti


Alman borsası Deutsche Boerse AG ile İngiltere'nin en büyük borsası London Stock Exchange Group (LSEG), dün yaptıkları ortak açıklamayla iki borsanın birleşme kararı aldığını bildirdi. UKTopCo adı altında birleşen iki borsanın ana merkezi Londra olacak. Londra ayrıca Frankfurt şehriyle birlikte faaliyet merkezi işlemini görecek. Tamamı hisse senedi takası şeklinde gerçekleşecek birleşmede, ortaya çıkacak yeni şirketten Deutsche Boerse hissedarlarının her bir Deutsche Boerse hissesi için 1 hisse, LSEG hissedarlarının ise her bir LSEG hissesi için 0,4421 yeni hisse alacaklar.

Birleşme sonrası ortaya çıkacak yeni şirkette Deutsche Boerse hissedarlarını payı yüzde 54,4, LSEG hissedarlarının payı yüzde 45,6 olacak. UKTopCo şirketinin CEO'luğunu Alman Borsası CEO'su Carsten Kengeter yapacak. Yönetim kurulu ise LSEG ve Deutsche Boerse arasında eşit bir şekilde paylaşılacak. Birleşmeden ortaya çıkacak yeni borsa, 30,5 milyar Dolar ile dünyanın en büyük gelirine sahip olacak.

'AVRUPA'DA SERMAYE PİYASASINI GÜÇLENDİRİYORUZ'

Deutsche Boerse CEO'su Carsten Kengeter yaptığı yazılı açıklamada, "Biz Lüksemburg, Paris ve Milan ile Avrupa ağı kurmak için Avrupa'nın önde gelen iki merkezi Frankfurt ve Londra arasında ki bağı güçlendiriyoruz. Bu şekilde tüm Avrupa'da sermaye piyasasını güçlendiriyoruz." dedi. Birleşmiş bir grup olarak küresel alanda rekabet edebilecek bir Avrupalı oyuncuyu oluşturacağını dile getiren Kengeter, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararını alması halinde bile birleşmenin devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Birleşme neticesinde maliyet ve gelir sinerjisinin meydana gelmesiyle hissedarların faydalanacağını kaydeden LSEG CEO'su Xavier Rolet, grubun 23 milyon Küçük ve Orta Boy Ölçekli şirketi destekleyerek reel ekonomiye katkı sağlayacağını dile getirdi. İki borsa, şubat ayı sonu birleşmek için görüşmede olduğunu duyurmuştu. Deutsche Boerse'nin, LSEG'yle 2000 ve 2004 yılında birleşme girişimleri sonuçsuz kalmıştı.

Yapılan açıklama sonrası LSEG'nin hisse senetleri yüzde 0,3 oranında gerileyerek 2,896 Cent'e düşerken, Deusche Boerse'nin değeri yüzde 0,9 seviyesinde artarak 76,46 Euro'ya yükseldi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Borsası, Londra Borsası ile birleşti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER