Hessen, sosyal konutlar için 2019'a kadar 1 milyar Euro harcayacak


Frankfurt ve çevre şehirlerde kira fiyatlarının giderek artması üzerine Hessen Çevre ve Konut Bakanlığı, Mörfelden-Walldorf'ta 44 dairelik sosyal konutun inşası için 3,6 milyon Euro ayırdı. Rhein Main metropol bölgesinde uygun fiyatlı konut bulmanın giderek zorlaştığını söyleyen Hessen Çevre ve Konut Bakanı Priska Hinz, "Hessen Eyalet Hükümeti, konut piyasasındaki durumu iyileştirme hedefi belirledi. Bundan dolayı özellikle yeni sosyal konutların inşasını teşvik ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"Yeni sosyal konutlar, yaşlı ve gençlerin yanı sıra genç aile ve tek ebeveynler için uygundur." diyen Hinz binanın planlamasında farklı demografik unsurları dikkate alacaklarını ifade etti. Toplam 2 bin 900 metre kare alana sahip olacak yeni konutta, 1 ile 5 oda arası değişen daireler inşa edilecek. İnşaat projesinin toplam maliyeti 8,4 milyon Euro'yu bulması beklenirken, bunun 3,6 milyon Euro'sunu Hessen eyaleti karşılayacak. Projeye ayrıca, Mörfelden-Walldorf kenti ise 440 bin Euro katkı sağlayacak.

Yeni inşa edilecek sosyal konut dairelerinin kirası işletme maliyetleri hariç metre kare başına 6,80 Euro olacak. Düşük gelirli hane halkının ödeyebileceği konut bulmanın zorlaştığını hatırlatan Hinz, bu durumun büyük şehirlerin yanı sıra sınır kentleri de etkilediğini sözlerine ekledi. Bu çerçevede eyalet hükümetinin 2019 yılına kadar ödenebilir konutları inşa etmek için 1 milyar Euro ayırdığı kaydeden Hinz, Mörfelden-Walldorf'ta inşa edilecek 44 daireli sosyal konutun, bu yükün rahatlaması için katkı sağlayacağını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Hessen, sosyal konutlar için 2019'a kadar 1 milyar Euro... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER