Alman siyasiler terör saldırısını kınadı


Almanya Başbakanı Angela Merkel dün akşam saatlerinde Ankara'da olan patlamaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Merkel saldırı haberini aldıktan sonra dehşete kapıldığını belirtti.

Almanya'nın kısa zaman aralıklı tekrardan Ankara'da bir bombalı saldırının olmasını sert bir biçimde kınadığını ifade eden Merkel yaralananlara acil şifalar ve yakınlarını bu saldırıda kaybeden insanlara ise sabır dilediğini söyledi. Merkel, Türk halkına seslenerek, "Acılarınızı paylaşıyoruz" dedi. Merkel, bu tür insanlık dışı saldırıları düzenleyenlere karşı sürdüreceği savaşta Türkiye'nin yanında oldukları mesajını verdi.

?Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier yaptığı yazılı açıklamada dün akşam saatlerinde Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadığını duyurdu. Steinmeier, saldırıyı "Türkiye'ye karşı yeninden korkakça bir şiddet eylemidir" sözleriyle nitelendirdi. "Yaralılara acil şifalar diliyorum." diyen Steinmeier, saldırıda yakınlarını kaybeden ailelere ise sabırlar dilediğini kaydetti.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Başkanı Sigmar Gabriel, Ankara'daki saldırının kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. Türkiye'nin tekrar terörün hedefi olduğunu belirten Gabriel, "Dehşete kapıldım. Almanya ve Türkiye'yi birbirine bağlayan çok şey var. Bu zor saatlerde acınızı paylaşıyoruz." dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de "Ankara'da bütün insanlığı hedef alan ve hepimizi derinden üzen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve tüm Türkiye'nin acısını paylaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Ankara'daki patlamayı korkakça bir saldırı olarak değerlendirdi. Maas ayrıca "Türkiye'nin yanındayız" mesajını verdi.

Mülteci krizine ilişkin temaslarda bulunmak için Ankara'da bulunan Avrupa Halk Partisi Grup Başkanı Markus Weber patlama anını yaşadığını sosyal medya hesabından paylaştı. Patlamadan 3 saat önce patlamanın yaşandığı yerin çok yakınında olduğunu yazan Weber 'teröre karşı birlik olmalıyız' mesajını paylaştı. Alman medyasına yaptığı açıklamada patlama anında otelde olduğunu yüksek seste bir çınlama duyduğunu söyledi. Pencerelerin titrediğini belirten Alman milletvekilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi de iptal oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Alman siyasiler terör saldırısını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER