Almanya 16 yılda 11 terör saldırısını önledi


Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch, Almanya'da bu zamana kadar 11 terör saldırısının önlendiğini açıkladı. Terör saldırılarının engellemesinde eyalet ve federal güvenlik birimlerinin işbirliğinin etkili olduğunu ifade edildi.

Brüksel'deki terör saldırısı sonrası güvenlik önlemlerinin artırıldığı Almanya'da 2000 yılından bugüne 11 terör saldırısının engellendiğini ortaya çıktı. BKA Başkanı Holger Münch, şu an Almanya'ya yönelik somut bir terör tehlikesi olmamakla birlikte 2000 yılından bugüne 11 terör saldırısının önlendiğini açıkladı.

Bayerische Rundfunk (BR) Televizyonu'na konuşan BKA Başkanı Münch, terör saldırılarını sadece şans eseri değil, güvenlik birimlerinin başarılı şekilde gerçekleştirdikleri işbirlikleri sayesinde engellediklerini ifade etti. Brüksel'deki kanlı terör saldırı sonrası Almanya'ya yönelik somut bir terör tehlikesinin olmadığını söyleyen Münch "Yine de biz çok dikkatliyiz." diyerek gereken tedbirlerin alındığını kaydetti. Önlenen terör saldırılarına dair detaylı bilgi vermeyen BKA Başkanı Münch, Almanya'ya yönelik terör saldırısı riskinin yüksek olduğunu vurguladı. Münch, "Avrupa ve Almanya terör saldırılarının hedefinde. Bu nedenle Almanya'da da saldırı riski yüksek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya 16 yılda 11 terör saldırısını önledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER