Almanya, 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için rüşvet ödemiş


Alman Spiegel dergisi, Alman Futbol Federasyonu'nun 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için yaklaşık 10,3 milyon Frank rüşvet ödediğini iddia etti.

İddiaya göre 2000 yılında yapılan 2006 Dünya Kupası oylamasında Almanya, Asya ülkelerindeki 4 delegenin oyu için rüşvet ödedi. Almanya, 2000 yılındaki oylamayı bir oy farkla kazanmıştı.

Alman futbolunun efsanevi ismi Franz Beckenbauer o tarihte FIFA'nın Almanya'da Dünya Kupası'nı organize eden komitenin başkanıydı. Beckenbauer'in rüşvet ödemelerinden haberdar olduğu ve ayrıca ödenmesi için de talimat verdiği öne sürülüyor. Haberde adı geçen bir diğer isim ise şu anda Alman Futbol Federasyonun Başkanı Wolfgang Niersbach.

RÜŞVET ADIDAS ŞİRKETİNİN CEO'SU TARAFINDAN ÖDENMİŞ

Habere göre, 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için Niersbach ve Beckenbauer, o dönem Adidas şirketinin CEO(su olan Robert Louis-Dreyfus'un gizli bir şekilde yaklaşık 10,3 milyon Frank'ı FIFA'nın 'rüşvet kasası'na ödeme talimatı verdi. Robert Louis-Dreyfus, 2009 yılında lösemiden hayatını kaybetmişti. Spiegel, iddialara ilişkin şahıslara cevap hakkı verdiğini fakat hiçbirinden konuya ilişkin bir açıklama alamadıklarına da haberinde yer verdi.

Almanya'daki gazeteler bu iddiayı Alman futbolunun en büyük skandalı olarak nitelendirirken gözler haberde ismi geçen şahıslara çevrilmiş durumda. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya, 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER