Almanya AB normlarının üzerindeki sezaryenle doğum oranını düşürecek


Bertelsmann Vakfı'nın 'Faktencheck' adı altında yaptığı sağlık ve doğum alanlarındaki raporu Almanya'nın bu alanda gerilerde olduğunu gözler önüne seriyor. Rapora göre Almanya'da gerçekleşen her üç doğumdan birinin (yüzde 33) sezaryen ile gerçekleştiği görüldü. Bu, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında da en yüksek oranı oluşturuyor. Oysa Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu oranın en yüksek yüzde 15 olabileceğini açıklamıştı.

WHO sezaryenin söz konusu olacağı durumları tabii doğumun olmaması ve annenin veya çocuğun hayati tehlikede olması olarak açıklıyor. Buna karşılık Almanya'da bu oranın yüzde 33 olmasının sebepleri araştırılıyor. Uzmanlar doğal doğumla dünyaya gelen çocuklarda çok avantajlı sağlık durumlarını sıralıyorlar. Bunlardan bir tanesi de çocuğun alerjik hastalıklara karşı daha dayanıklı olması.

KRV SEZARYENLE DOĞUM SAYISINI DÜŞÜRECEK

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin bazı bölgelerinde sezaryenle doğum oranı yüzde 43'lere kadar çıkıyor. KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens, hükümet ve sağlık temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda buna karşı alınacak tedbirleri sundu. Steffens'e göre öncelik, bu konuda gelen istatistikî bilgilerin güvenilir olmadığı için bunu güvenilire çevirmek. Oluşturulan bilimsel ekip bunu sağlayacağı gibi bir klinikte model proje oluşturularak burada oranın nasıl düşürüleceğini gösterecek. Bunun yanında tabii doğum ile sezaryen doğum yapılmasının masrafları da yakından incelenecek. Burada hamilenin rahatı tercihi mi yoksa hastanenin daha az masraf ve daha az zaman faktörünü mü tercih ettiklerinin etkili olduğu ayrıca araştırılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya AB normlarının üzerindeki sezaryenle doğum oranını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER