Erdoğan'dan Putin'in sözlerine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Rusya'nın IŞİD petrolü iddialarına yanıt verdi.

Erdoğan'dan Putin'in sözlerine sert tepki

Rusya'yı iddialarını ispat etmeye çağıran Erdoğan şunları dile getirdi:

Bizim inancımızda işçinin emeği kutsaldır. Türkiye uzun yıllar 1 Mayıs krizleri yaşadı. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olarak kutlanması için pek çok girişim yapıldı. Dikkat ediniz bu çabaların çoğunda 1 Mayıs bir bahane olarak kullanılmıştır. Başbakanlığım döneminde bu meseleye sahip çıktım. Fakat 1 Mayıs bahanesiyle ülkenin ve milletin huzurunu kaçırmak için uğraşanları bu da durdurmadı. Amaç üzümü yemek değil bağcıyı dövmek. Asgari ücreti ne olarak tanımlıyoruz? 1300 TL'nin altında hiçbir işveren çalıştırdığı işçiye ücret ödeyemez. Kanaati her zaman işçiden beklemeyin, işveren olarak siz de kanaat ekonomisini öğrenin, kanaatten yana olun. Türkiye geliştikçe, kazandıkça her kesim gibi işçilerinmiz de hakettikleri payı alacaktır. Bundan sonra 2023 hedeflerimize yoğunlaşmalı, yavaşlayan projeleri süratle hayata geçirmeliyiz. Ülkemin ve milletimin aleyhine olacak hiçbir konuda tarafsız olamam, bunun bilinmesi lazım.

PUTİN İSPAT EDEMEZSE KOLTUĞU BIRAKACAK MI?

Suriye'deki hadiser bölgesel bir sorun haline geldi. Dünyanın görmezden geldiği kriz herkesin kapısını çalmaya başladı. Rusya Suriye'de ne arıyor. Neymiş BM'nin kendilerine verdiği bir yetki varmış. O ülkenin yönetimi davet ederse gidilirmiş 380 bin insanı öldüren katil Esed'in davetine icabet etmek zorunda değilsiniz. Orada meşru bir yönetim yok. Biz Suriye'nin egemenlik haklarına saygılıyız. Esed'in şu anda yüzde 14'lük bir hakimiyeti var. Bizim için meşru muhatap Suriye halkıdır. Suriye'deki Türkmenler sadece Bayırbucak bölgesinde yaşayanlardan ibaret değil. Suriye'nin pek çok yerinde sayıları milyonlara ulaşan Türkmenler var. Suriye'deki karmaşa dünyanın farklı ülkelerinin faaliyet göstermesine neden oluyor. Rejim de bu durumu kendi varlığı için fırsata çevirme peşinde. 
Son günlerde Rusya'nın başını çektiği bir moda var. Buna Rusya'nın kendisi de inanmıyor: Türkiye DEAŞ'tan petrol alıyor... Rusya bunu ispat etmeye mecburdur. Eğer ispatlarsa ben bu makamda durmam. Edemezse Putin o makamı bırakacak mı? Türkiye'nin doğalgaz, petrol aldığı yerler bellidir.

İRAN'DA YAPTI AMA...

Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, o bu işin çok da ahlaki olmayan bir yanıdır ki bunu daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki 'bak siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz'. On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Putin'in sözlerine sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER