Almanya'da 7 milyon insan okuma yazma bilmiyor


Almanya'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısının 7 milyonu bulduğu belirtildi.

Son verilere göre sadece başkent Berlin'de okuma yazma bilmeyenlerin 320 bin olduğu belirlendi. Bu başkent nüfusunun yüzde 14'üne tekabül ediyor. Berlin'de okuma yazma bilmeyenlerin sayısını azaltmak amacıyla yeni projeler hayata geçiriliyor. Bu bağlamda, Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres Almanya'da "Temel eğitimi teşvik edelim-Katılımı güçlendirelim" başlığı altında yeni bir kampanya başlattı.

Yeni kampanya kapsamında bir yandan okuma yazma bilmeyen yetişkinler, hem günlük hem de meslek hayatlarında büyük bir engel teşkil eden sorundan kurtulmaları için cesaretlendirilecekler; diğer yandan da halk arasında üzerine pek konuşulmayan ve 'tabu' olarak kabul edilen konu üzerinde konuşulması sağlanarak kamuoyunun dikkati çekilecek. Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Hıristiyan Demokrat Birlik'ten (CDU) oluşan Berlin Hükümeti çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen insanların sorununu çözmekte kararlı görünüyor. Eğitim Senatörü Scheeres geçen yıl da önemli bir adım atarak kentte bir 'Temel Eğitim Merkezi'ni hizmete soktu.

Daha önce ise yetişkinler arasındaki temel eğitim ve öğretim sorunlarının tespiti için 'önlemler kataloğu' hazırlandı ve aynı süreçte Berlin Okuma Yazma ve Temel Eğitimi için Yuvarlak Masa Toplantısı hayata geçirildi. Berlin Halk Eğitim Merkezleri'nde ve çeşitli derneklerde ise okuma yazma kurslarının sayısı arttırıldı.okuma-yazma-bilmiyor-1882287.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da 7 milyon insan okuma yazma bilmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER