Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar problem olmaya devam ediyor


Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar sorunu tüm tedbirlere rağmen devam ediyor. Çocuklara Yönelik Cinsel İstismar Sorunları Bağımsız Sorumlusu Johannes-Wilhelm Rörig, yeni tahminlere göre Almanya'da bu konuda bir milyon çocuğun mağdur olduğunu söyledi. Rörig, internet üzerinden cinsel saldırılar ve mülteci yurtlarındaki saldırıların yeni tehlikeleri beraberinde getirdiğini dile getirdi. Polisin sunduğu istatistikleri de Rörig'i doğrular nitelikte. İstatistikler, suç duyurularının sayısında fazla bir değişiklik olmadığını gösteriyor.

Buna göre ülkede çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda her yıl ortalama olarak 12 bin 500 suç duyurusunda bulunuluyor ve bu sayıda ciddi bir düşüş görülmüyor. Konuyla ilgili olarak Berlin'de gerçekleştirilen bir toplantıda uzmanlar danışmanlık hizmetleri veren kuruluşların ve bu kuruluşlarda istihdam edilen personelin sayısının arttırılmasını istedi. Uzmanlar; mağdurların, öğretmen ve eğitmenlerin başvurabileceği bu kuruluşların sayısını çok az buluyor.

Freiburg Kadın Araştırmalar Merkezi'nden Prof. Barbara Kavemann, 80 bin anaokulu karşısında 525 danışmanlık merkezinin çok yetersiz olduğunu kaydetti. Alman Gençlik Enstitüsü (DJI) Müdürü Thomas Rauschenbach, anaokulu, okul ve yurtların çocukların daha iyi korunması için derhal devreye sokacağı bir yöntemin olmadığını, anket çalışmalarından da bu sonucun çıktığını söyledi. Rörig ise, 25 kadar örgütün çocukları cinsel şiddetten korumak için anlaşma yoluna gittikleri için sevinçli olduğunu dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da çocuklara yönelik cinsel istismar problem olmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER