Evleri değil, şehirleri ısıtıyoruz!


Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, yapılmayan veya yanlış yapılan yalıtım sistemleri nedeniyle insanların evlerini ısıtmakta zorlandığını belirtti.

Dr. Mustafa Uysal, "Gerçek yalıtım olmadığı için evimizin pencere, kapı ve diğer bölümlerinden ısı hızla dışarı yayılıyor. Böylelikle evimizi değil, şehirleri ısıtıyoruz." dedi.

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenen yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji paneli Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

DOĞRU YALITIM ENERJİ TÜKETİM ORANLARINI DÜŞÜRÜR

Panelde konuşan ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, vatandaşların ısı yalıtımı konusunda hassas davranmadığına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Evlerdeki yalıtım eksikliği yüksek faturaları da beraberinde getiriyor. Hiç yapılmamış ya da yanlış yapılmış yalıtım, yüksek fatura ve ısınmayan ev demektir. Siz evinizi ısıtmaya çalıştıkça kombiyi daha çok açacaksınız, faturalarınız da ona göre yükselecek. Gerçek yalıtım olmadığı için evinizin pencere, kapı ve diğer bölümlerinden ısı hızla dışarı yayılıyor. Böylelikle evimizi değil, şehirleri ısıtıyoruz. Doğru yalıtım, hem ısının çok iyi korunduğu bir evde oturmanızı sağlar, hem de faturaları düşürür."

GELECEĞİN ENERJİSİ FÜZYON ENERJİSİ

İTÜ Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Durmayaz da Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu vurgularken, yapımına başlanan ve ilerleyen yıllarda açılması planlanan ilk nükleer tesis olan Akkuyu'nun yanı sıra Sinop ve İğneada'da da nükleer tesislerin kurulması için girişimlerin başlatıldığını söyledi. Doğru uygulanması halinde güçlü enerjinin nükleerden sağlanacağına dikkat çeken Durmayaz, şunları kaydetti: "Doğru tesis, kaliteli teçhizat ve zamanında bakım ile nükleer bize ciddi bir getiri sağlayacaktır. Mutlaka nükleer olsun demiyorum ama daha iyisi olmadığı için Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Füzyon enerjisi geleceğin enerjisi olarak görülüyor. Bu enerji tipinin alt yapısı da nükleer enerji tesislerinden geçiyor. Türkiye'nin bu dönemde nükleer enerjiye yönelmesinin sebebi ileride füzyon teknolojisine geçmek olabilir."

Panelistlerin konuşmalarının ardından UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Evleri değil, şehirleri ısıtıyoruz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER