GEZ vergisine karşı açılan dava milyonların ümidi oldu


Almanya'da geniş kesimleri rahatsız eden televizyon ve radyo vergisi GEZ'e karşı açılan 26 davadan 18'inin duruşmasına Federal İdare Mahkemesi'nde start verildi. Bugüne kadar başarısızlıkla sonuçlansa da televizyon veya radyo kullanmayanlar dahil herkesten zorla alınan vergilere karşı açılan bu davalar milyonlarca haneyi ilgilendiriyor. Şayet bu davalar başarıyla sonuçlanırsa çok sayıda kişi ve işyeri sahibine dava açma hakkı doğacak. Haziran ayında görülecek sekiz dava da milyonlarca insan için bir ümit.

Almanya'da çok sayıda vatandaş, devlet televizyon ve radyolarını takip etmeyen insanlardan da alınmasını haksız bir uygulama olarak görüyor. Davacılar ise ortaya bir itham daha atıyor ve eyaletlerin vergi toplama hakkının olmadığını ileri sürüyor. Dün başlayan davaların sonucunun yarın belli olacağı düşünülüyor. Hâkimler, kendilerinden daha aşağı mercilerdeki hâkimlerin kararlarını doğru bulurlarsa davacıların Almanya'da gidebileceği sadece bir merci geriye kalıyor, o da Federal Anayasa Mahkemesi.

Alman halkının yüzde 70'e yakın bir kesimi de bu verginin tamamen kaldırılmasından yana. Her dört kişinden birinin gerekçesi ise yayınların taraflı olması. CİHAN
<< Önceki Haber GEZ vergisine karşı açılan dava milyonların ümidi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER