Almanya'da demiryollarının tahtı sallanıyor


Almanya'da şehirler arası yolculuklarda, otobüsleri tercih eden yolcuların sayısı bu sene de rekor seviyeye ulaştı. Federal Otobüs Şirketler Birliği (bdo), 2015 yılı içinde otobüsle yolculuk yapanların sayısının 20 milyona çıktığını açıkladı.

Geçen sene 16 milyon olan bu rakam, son iki sene içinde her sene ikiye katlanarak artmıştı. Alman otobüs firmaları, fazla talep karşısında Almanya'nın dışına çıkarak Avrupa ülkelerine de açılmayı hedefliyor.

Mein Fernbus Flixbus CEO'su André Schwämmlein Alman Haber Ajansı'na (dpa) verdiği demeçte pazar büyümesinin sonunun görünmediğini belirtti. Pazarda hali hazırda fırsatların mevcut olduğunu dile getiren Schwämmlein, bundan sonraki adımın küçük ve orta ölçekli şehirleri birbirine bağlamak için akıllı pazarları bulmak olduğunu vurguladı.

Ekim ayında pazar araştırma enstitüsü IGES'e göre Almanya'da şehirlerarası otobüs firmalarının sayısı bir önceki seneye kıyasla yüzde 29 artarak 326y'a ulaştı. Ancak zorlu rekabete rağmen bilet fiyatlarında hafif artış görüldü. Buna rağmen uzmanlar, fiyatların aşırı pahalanmasını öngörmüyor.

Uzun mesafeli taşıma hattında otobüs firmaları 2012 öncesi, Alman demiryolu işletmesi Deutsche Bahn ile rekabet edemiyordu. Federal Hükümetin üç sene önce otobüs şirketlerine kolaylık sağlaması sonrası, pazar hızlı bir şekilde büyümeye başladı.

Kat ettiği kilometreye göre Mein Fernbus Flixbus pazar payının yüzde 73'nü, Postbus yüzde 11'ni, Deutsche Bahn Berlin Linien Bus ve IC Bus ile yüzde 6'sını ve Megabus yüzde 3'ünü elinde bulunduruyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da demiryollarının tahtı sallanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER