Almanya'da gençler rockçu çetelerin hedefinde


Almanya'da Rockerbande diye de bilinen çeteler Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) büyümeye devam ediyor. KRV İçişler Bakanlığı, 'Hells Angels MC' ile 'Bandidos MC' gibi rokçu grupların son 5 yılda üye sayılarını ikiye katladıklarını açıkladı. Buna göre 'Hells Angels' yaklaşık 250 üyeye sahipken, Bandidos'un eyalet genelinde en az 700 üyesi olduğu biliniyor.

Uyuşturucu ticareti, fuhuş salonları, haraç toplama gibi uygulamalar ile çeteler kendilerini finanse ediyor. Sokaktaki egemenlik uğruna kimi zaman silahlı çatışmalar yaşanırken, diğer yandan Molotoflu ve otomatik silahlı baskınlar gerçekleşiyor. Sadece Ruhr Bölgesinde onlarca kişi bu gurupların çatışmalarda yılda hayatını kaybederken, çeteler arası 50'den fazla saldırı ve çatışma olayı olduğu da KRV İçişleri Bakanlığı tarafından kaydedildi.

Son zamanlarda üyelerini artırmak için gençlere yönelen bu guruplara karşı psikolog ve pedagoglar velileri uyarıyor. Genellikle özgüvenin sağlıklı gelişmemesi, bunalım yaşama veyahut aile tarafından fazla ilgi görmeme gibi faktörlerin, gençleri bir kimlik arayışına oradan da bu çetelerin avucuna düştükleri kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da gençler rockçu çetelerin hedefinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER