Almanya'da güvenlik önlemleri artırıldı


Brüksel'deki terör saldırısı sonrası Almanya'da güvenlik alarmı verildi. Almanya'nın sınırlarında kontroller artırılırken havalimanları ve tren istasyonlarında güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'da terör riskinin yüksek olduğu uyarısında bulundu. Belçika'nın başkenti Brüksel'de 34 kişinin öldüğü ve onlarca insanın yaralandığı terör saldırı sonrası Almanya'da güvenlik önlemleri artırıldı. Federal Polis Teşkilatı, özellikle Belçika, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg sınırlarındaki güvenlik kontrollerini sıkılaştırdı. Havalimanları ve tren istasyonlarında tedbirleri artıran polis, vatandaşların tedirgin olmaması için dikkatli davranıyor.

Alman Demiryolları (DB) ise güvenlik gerekçesiyle Brüksel istikametine giden tren seferlerini geçici olarak durdurdu. Brüksel'deki saldırıları ile Almanya arasında bir bağlantıya rastlanmadığını söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), Polis Teşkilatı'nın güvenlik elinden gelen herşeyi yaptığını söyledi.

ORTAK BİR GÜVENLİK HAVUZU OLUŞTURULMALI

Özel bilgilerin korunmasının önemli olmakla birlikte güvenliğin öncelikli olduğunu söyleyen Bakan de Maiziere, Kasım ayındaki Paris saldırısı ile Brüksel'de gerçekleştirilen saldırı arasında bağlantı olasılığı olduğuna dikkati çekerek, Avrupa Birliği içinde bilgi alışverişinin artırılmasını istedi.

Schengen bölgesi dışında güvenlik zaafiyetinin çok fazla olduğunu söyleyen Bakan, AB'nin serbest dolaşım bölgesi Schengen'e giriş çıkışların kayıt altına alınmasını istedi. Federal İçişleri Bakanı, Avrupa ülkelerindeki güvenlik ve istihbarat kurumlarının ortak çalışması gerektiğini söyledi.

ALMANYA'DA SALDIRI RİSKİ VAR

Almanya'ya yönelik terör saldırısı riskinin değişmediğini ve çok yüksak olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı de Maiziere, "Saldırı ihtimal dışı değil. Güvenlik birimleri saldırıları engellemek için herşeyi yapıyor." ifadesini kullandı.

Brüksel'deki saldırının terör tehdidinin ne kadar ciddi olduğunu gösterdiğini söyleyen İç İstihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, bir benzerinin Almanya'da da olabileceği uyarısında bulundu.

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Maassen, güvenlik birimlerinin çalışmalarını bu seneryo üzerinden yürütmelerini istedi. Saldırılarının batı demokrasisini tehdit edip insanlarda korku ve endişeyi artırmayı hedeflediğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da güvenlik önlemleri artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER