TBMM Başkanı Kahraman: Önümüz kesilemeyecek, çok daha ötelere gideceğiz


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, terörün uluslararası bir dert olduğunu söyledi. Büyük devletlerin derdinin de büyük olduğunu ve diğer devletlerin o büyüğü önlemek için önlerine manialar çıkardığını ifade eden Kahraman, "Terör uluslararası bir derttir. Milliyeti, dini yoktur, menşei topyekun dünyayı zora sokmaktır. Ama biz her zorluğun üstesinden, başından gelmeyi bilen bir milletiz. Köklü bir tarihimiz var. Bir aşiret değiliz, bir devletiz. Üç kıtaya, 7 denize hükmetmiş 20 milyon kilometrekareye çıkmış bir büyük cihan devletinin varisleriyiz. Önümüz kesilemeyecek, çok daha ötelere gideceğiz." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği 7. Kuruluş Yıldönümü etkinliği töreni TBMM tören salonunda gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazonoğlu ve birçok davetli katıldı.

DAVUTOĞLU: İNSANLAR ARASINDA GÖRÜLMEZ DUVARLAR VAR OLMAYA DEVAM ETTİ

20. yüzyılın hem iki dünya savaşına hem de bilim ve teknolojiden sanata, siyasetten, sosyal yaşama kadar bütün alanlarda çok hızlı değişimlere tanıklık ettiğini belirten Sare Davutoğlu, "21. yüzyılın sonlarına doğru bir yandan Berlin Duvarı yıkılırken diğer yanda pek çok coğrafyada insanlara arasında görülmez duvarlar var olmaya devam etti." dedi.

Yeni dönemde soğuk savaş yerini yeri çatışmalara, savaşlara ve işgallere bıraktığını kaydeden Davutoğlu, "Demokrasi, insan hakları eşitlik, hukuk ve refah çok konuşuldu ancak bu kavramların getirdiği kazanımlar dünyamıza eşit ve adil bir şekilde maalesef dağıtılamadı. Bugün de bu dramatik şartların çok uzağında değiliz ve maalesef dünya dengelerindeki bu çarpıklık en fazla kadınlarımızı etkiliyor. Dünyanın her yerinde savaş, terör, istismar, taciz ve şiddet önce kadını ve çocukları vuruyor önce onların haklarını gasp ediyor. Oysa annesinin kucağında ölen çocuklar açlığa teslim olan çocuk bedenler, sahile vuran evlatlarımız insanlığın geleceği idi. Türkiye bu karamsar tablonun göbeğinde bu değişim rüzgarlarının ortasında değerlerini kaybetmeden gelişmeye ve ilerlemeye çabalıyor. Bütün dünyaya dünyaya kendi değerlerinden vazgeçmeden değişmenin aynı zamanda insani değerlerden vazgeçmeden değişmenin mümkün olduğun gösteriyor." diye konuştu.

'HAK İLE VAZİFE, HÜRRİYET İLE SORUMLULUK YAN YANADIR'

Hak ve hürriyetlerin aynı zamanda vazife ve sorumluluk demek olduğunu ifade eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman da "Hak ile vazife, hürriyet ile sorumluluk yan yanadır. Bir şeyi yapma hakkına sahip olmanız aynı zamanda onu yapma ehliyet liyakat ve salahiyet ve iktidarına muhalif olmanız anlamına gelmez. Salahiyet ve iktidarlar fırsat eşitliği bu noktada önemlidir o ehliyet ve liyakati kazanma imkanı hazırlar fakat garanti etmez. Gerisi sizin ferdi çabanıza kabiliyetinize azminize sabrınıza becerinize ve fedakarlığınıza bağlı bir şeydir. Bugün burada plaket alacak hanımefendiler bu gerçeğin müşahhas timsali konumundadırlar. Burada plaketle ödüllendirilecek hanımlar kabiliyetleriyle, azimleriyle, çaba ve gayretleriyle kendi alanlarında öne çıkmış durumdalar." ifadelerini kullardı.

Terör belasından da bahsetmek istediğini anlatan Kahraman, "Büyük devletlerin derdi büyüktür. Diğer devletler o büyüğü önlemek için önlerine manialar çıkarır. Uluslararası bir derttir terör. Milliyeti yoktur, dini yoktur, menşei topyekun dünyayı zora sokmaktır. Ama biz her zorluğun üstesinden başından gelmeyi bilen bir milletiz. Köklü bir tarihimiz var. Bir aşiret değiliz, bir devletiz. Üç kıtaya, 7 denize hükmetmiş 20 milyon kilometrekareye çıkmış bir büyük cihan devletinin varisleriyiz. Önümüz kesilemeyecek çok daha ötelere gideceğiz. Kadını ile erkeği ile hep beraber inşallah üstesinden geleceğiz. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi.

Doğuştan işitme engelli olan ve 12 yaşında piyona eğitimi alan ve ilk konserini 2003 yılında veren piyanist Esra Ceren Karayaka'ya plaketini TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Raziye Sezer Katırcıoğlu verdi.

Şeref Mengene ve görme engelli eşi Fatma Mengene isimli çifte de plaketlerini TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır takdim etti.

Bingöl'de görev yapan ve Türkiye'nin ilk ve tek kadın karakol komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar'a plaketini TBMM İdari Amiri Orhan Karasayar verdi. Ürettiği Noel çelenkleri ile örnek bir girişimci olan Gülfer Kızılçay'a plaketini Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ilk Başkanı Güldal Akşit verdi.

Akrobasi timi Türk Yıldızları'nın ilk kadın üyesi Pilot Binbaşı Esra Özatay'a plaketini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu takdim etti.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dilek Sabancı'ya plaketini TBMM Başkanı İsmail Kahraman verdi.jandarma-astsubay-ustcavus-senay-haydar-gulfer-kizilcay-pilot-binbasi-esra-ozatay-dilek-sabanci-2042315.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Kahraman: Önümüz kesilemeyecek, çok daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER