Almanya'da Jobcenter, 4 ayda KRV'de 34 bin kişinin alacağından kesti


DÜSSELDORF (CİHAN)- Kuzey Ren Vestfalya'da Jobcenter'lerin 2014 yılının Haziran-Eylül ayları arasında 34 bin kişinin alacaklarından kesintiye gittiği belirlendi. Kesintilerin neticesinde ise Jobcenter'lerin kasalarından çıkması gereken toplam 3,4 milyon Euro'nun çıkmadığı tespit edildi.

Bremen Piyasa Araştırmaları Enstitüsü'nün araştırması ile ortaya çıkan bu verilerde hak sahiplerinin Jobcenter'den almaları gereken aylık 399 Euro'ya dokunulmadan barınak ve ısınma paralarından kesintiye gidildiği belirtildi. Jobcenter ile ortaklaşa çalıştıkları için kesintilerin eyalet genelindeki bazı belediyelerin lehine bakım ve ısınma bedelinden yapıldığını açıkladı.

Raporda, ısınma ve bakım masraflarının belediyeler tarafından karşılanmak zorunda olduğu ifade edildi. Belediyeler bu masraflarının bir kısmını federal hükümetten tekrar tahsil edebiliyor. Kesinti oranı belediyesine göre yüzde 41'e kadar yükseldi. Uzmanlar belediyelerin bu sorumluluklarını kötüye kullandıkları konusunda endişelerini dile getiriyorlar. Buna karşılık söz konusu belediyeler bu iddiayı ısrarla reddediyorlar. Belediyeler, "Yaptırımlarımızı tamamen yasal olarak ve hukuka uygun olarak yapıyoruz. Mali hesaplara göre değil." sözleri ile ithamlara karşı itirazlarını dile getiriyor.

Der Paritätische Derneği ise barınak ve ısınma masrafındaki yaptırımların insanları borç batağına sürükleyeceği uyarısında bulundu. Jobcenter'de hakkını alabilmek kişiye sorumluklar yüklüyor. Yapılmaması durumunda yaptırım uygulanıyor. Verilen bir randevuya gidilmemesi veya yapılan iş teklifinin kabul edilmemesi gibi durumlar yaptırım sebepleri. Jobcenter, buna benzer sorumlukların yerine getirilmemesi durumunda yüzde 30'dan yüzde yüze kadar kazançlarda kesintiye gidebiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da Jobcenter, 4 ayda KRV'de 34 bin kişinin alacağından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER