Almanya'da kadınlar sosyal yardıma daha çok muhtaç


Almanya'da bayan ve erkek çalışanlar arasındaki maaş farkı Hartz IV alanlarda da kendini gösteriyor. Aynı işi yaptığı halde erkeklerden daha az maaş alan kadınlar Hartz IV sosyal yardımına da erkeklerden daha fazla muhtaç oluyor.

Son işsizlik raporunda verilen bilgilere göre çalışan kadınların yüzde 10'u çalıştıkları halde Hartz IV almak zorunda kalıyor. Raporda bu kadınlardan her ikincisinin iki ya da daha fazla zamandır söz konusu sosyal yardımı aldığı belirtildi. Erkeklerden farklı olarak kadınların sosyal yardım aldıktan sonra tekrar sigortalı bir iş bulma ihtimalleri de çok düşük.

2014 yılında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde dört yıl ya da daha uzun zaman Hartz IV alan kadınların oranı yüzde 51,2 olarak kayda geçerken erkeklerde bu oran ancak 45,1 oldu. Bu çarpık durumdan çıkış için işverenlerinde uzun zamandır sosyal yardım kalan kişilere iş vermeleri için çağırı yapılıyor. Sosyal alanlarda faaliyet gösteren dernekler bu çağırıyı yaparken daha ağır şartlarda olan çocuğuna yalnız bakan ebeveynlerin durumuna dikkat çekiyor. Bu durumdaki annelerin genellikle uygun çalışma şartlarına sahip olamadıkları belirtildi.

Bunun en büyük sebebinin ise çalışırken çocuğuna uygun bakıcı bulabilmek ve bununla da çalışma mesailerini uydurabilmesi gösterildi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da kadınlar sosyal yardıma daha çok muhtaç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER