Almanya'da mültecilere yapılan saldırılar iç güvenliği tehdit ediyor


Almanya genelinde geçen hafta sonu sığınmacılara ve mülteci yurtlarına yönelik saldırılar gerçekleşti. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, sığınmacılara karşı şiddeti 'demokratik kültüre olan saldırı' olarak değerlendirdi.

Birinci devlet kanalı ARD'deki Bericht aus Berlin'e konuşan Maassen, mülteci yurtlarına yapılan saldırıların ve sığınmacılara karşı şiddetin ülkenin iç güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Bu tür saldırıları düzenleyenlerin bireyler veya küçük gruplar olduğunu ifade eden Maassen'e göre NPD ve diğer aşırı sağcı gruplar şiddeti kışkırtıyor. Maassen ayrıca sığınmacıların arasında IŞİD üyesi teröristlerin ülkeye sızma tehlikesini 'zayıf ihtimal' olduğunu, ancak selefi grupların ağına takılma tehlikesinin göz ardı edilememesi gerektiğini belirtti.

MÜLTECİLERE SALDIRILAR

Geçen hafta sonu yine mültecilere yönelik saldırılar yaşandı. Saksonya eyaletinde Freital kentinde bir mülteci yurdunun önünde patlama meydana geldi. Patlama sonucu binanın bazı camları kırıldı, polis verilerine göre yurtta kalan bir kişi yaralandı. Saksonya-Anhalt eyaletinin başkenti Magdeburg'da ise 30'a yakın saldırganın 3 Suriyeliyi dövdüğü, sığınmacıların hastaneye kaldırıldığı, saldırganların birinin yakalandığı bildirildi.

Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Wismar kentinde de 20 civarındaki maskeli saldırgan 2 sığınmacıyı hastanelik etti. Aşağı Saksonya başkenti Hannover'e yakın Sehnde'de bir mülteci ailenin evi kundakladı. Polis, yangının erken fark edilerek söndürüldüğünü ve olayda yaralanan olmadığını, bir zanlının yakalandığını bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da mültecilere yapılan saldırılar iç güvenliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER