Almanya'da "sürdürülebilir üretim için tek tip kalite damgası" isteği


Almanya'da Tüketicileri Koruma Merkezleri Federasyonu (vzbv), Federal Hükümet'ten çevreye duyarlı bir şekilde üretilen ürünler için tek tip kalite damgası istedi.

Vzbv Başkanı Klaus Müller, tüketicilerin damga bolluğu yerine daha çok netlik ve anlaşılır bilgilendirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Müller, "Alışveriş yaparken daha hızlı ve daha güven içinde paramı neye harcayacağım konusunda karar verebilmeliyim" dedi. Müller, gıda piyasasında 160 farklı kalite damgası olmasını eleştirdi ve hepsinin de kendine göre bir kalite tanımı olduğunu dile getirdi. Müller, bu yüzden tüketicilerin ürünlerin muhtevası nasıl üretildikleri ile ilgili olarak birbirinden farklı kalite standartlarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Müller'e göre tüketicilerin üçte ikisi ürünlerin çevreye duyarlı kriterlere göre üretilmesini önemsiyor; ancak buna rağmen alışveriş merkezlerinde rafların başına geldiklerinde ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmakta zorlanıyor. Bu nendenle vzbv'nin, Federal Hükümet'in bilim dünyasını da işin içine katarak 'Devlet Kalite Damgası' için katı bir talep kataloğu tanımlamasını istediği belirtildi.

Müller'e göre bu kuralları ihlal eden üreticilerin ise bağımsız bir kontrol mercii tarafından cezalandırılması gerekiyor. Müller, en önemli kriterler olarak şunlar sıralıyor: "Sürdürülebilir hammaddelerin kullanılması, adil çalışma şartlarının yerine getirilmesi, sürdürülebilir ambalaj." CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da "sürdürülebilir üretim için tek tip kalite... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER