Almanya'da tamirhaneden yüzde 7 indirim alan polisler hakkında soruşturma


Hannover'de 33 polis memuru hakkında rüşvet alma şüphesiyle inceleme başlatıldı. NDR'de yer alan habere göre polisler, özel otomobilleri için bir oto tamirhanesinde hakları olmadığı halde indirim almakla suçlanıyor. Bu zamana kadar ifadesi alınan polisler suçlamaları kabul etmezken, suçlu bulunmaları halinde 6 yıla kadar hapis cezası alabilecekler.

Aşağı Saksonya Eyaleti'nin başkenti Hannover'de 33 polis memuru hakkında rüşvet alma şüphesiyle soruşturma başlatıldı. NDR'in haberine göre polisler, özel otomobillerinin tamiri sırasında hakları olmadığı halde bir otomobil tamirhanesinden indirim almakla suçlanıyor. Otomobil tamirhanesinin aranması sırasında elen geçen bir listede isimlerle birlikte aldıkları indirimin yer alması polisleri şüpheli duruma getirdi. Bunun üzerine Hannover Savcılığı 33 polis memuru aleyhinde rüşvet alma şüphesiyle soruşturma başlattı.

Aralarında idari görevi olanların da yer aldığı bazı polislerin inceleme sonuçlanana kadar görev yerleri değiştirilirken, bu zamana kadar ifadesi alınan polisler ise iddiaları yalanladı. Oto tamir atölyesinin sahibinin ise bu indirimlerden 'polis araçlarının aynı atölyede tamir ettirildiği gibi fayda' sağlayıp sağlamadığı ise henüz incelenmiş değil. Zira o bölgede bulunan altı polis karakolu, karakol envanterindeki araçların bakımlarının ve tamiratlarının hangi otomobil servisinde yapılacağına kendileri karar veriyor.

İşyeri ve evleri aranan polisler hakkında cezai soruşturmanın yanı sıra konu iş hukuku ihlali olup olmadığı yönüyle de araştırılıyor.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLECEKLER

Şüpheli polislerin rüşvet aldığı kesinleşirse 6 yıla kadar hapis cezası alabilecekler. Ancak NDR'e göre soruşturmaya konu olan 'haksız kazanç/menfaat' miktarı oldukça düşük. Örneğin 200 Euro'luk bir masrafta polisler 15 Euro indirim almış. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da tamirhaneden yüzde 7 indirim alan polisler hakkında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER