Almanya'nın sadece öğretmene değil, sosyal hizmet uzmanına da ihtiyacı var


Almanya Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) Başkanı Claudia Bogedan, mülteci çocuklara eyalet yönetimleri tarafından sunulan ders imkânlarının yeterli olmadığını söyledi. Federal yönetimi de göreve çağıran Bogedan, "Öğretmenler tek başına entegrasyon çalışması yapamaz. Bu yüzden okulları desteklemeliyiz" dedi.

Mülteci çocukların derste işlenemeyecek tecrübelerle Almanya'ya geldiğine dikkat çeken KMK Başkanı, "Federal yönetimin sorumluluğunun bilincine varacağını ve okullara önümüzdeki aylarda sosyal hizmetler için maddi yardımda bulunacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu. SPD'li politikacıya göre eğitimde entegrasyon tartışmasını aşırı derecede kaç öğretmen lazım olduğu üzerinden yürütmek zararlı olur.

Eyaletlerden belli bir tarihe kadar belli miktarda öğretmen istihdam etmelerini beklemenin hatalı olacağını kaydeden Bogedan, "Şu an durumun nasıl bir gelişme göstereceğini algılayacak halde değiliz" dedi. KMK kısa süre önce 2015 sonuna kadar 325 bin yeni mülteci öğrenci için 20 bin öğretmene ihtiyaç duyulacağını söylemişti. Bogedan'a göre öğretmen azlığı nedeniyle başka branşlardan insanları kazanmak ve onlara 'Yabancı Dil Olarak Almanca' öğretme vasfını kazandırmak gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'nın sadece öğretmene değil, sosyal hizmet uzmanına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER