Almanya'da yeniden karantina ihtimali

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vak'a artışlarının hızla ülke çapına yayılabileceği konusunda uyarıda bulundu ve yeniden bir karantina ihtimaline işaret etti.

SHABER3.COM

Sağlık Bakanı Jens Spahn, Federal Almanya’da bazı bölgelerdeki enfekte sayısındaki artışın, ülkenin geri kalanı için hiçbir risk oluşturmadığı anlamına gelmediğini kaydetti.

Spahn Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletindeki yeniden uygulanan karantinayı savunarak, “Bu uygulama aslında tüm vatandaşlara yardım ediyor.” dedi.

Alman kamu televizyon kurumu ARD’ye açıklamalarda bulunan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili politikacı, “Virüsü hafife alırsak,  çok hızlı bir şekilde tekrar yayılacak.” dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Tönnies et grubundaki vak'a sayılarındaki patlamanın ardından eyaletteki Korona tedbirlerinin yeniden uygulamaya geçmesinin oluşturduğu hayal kırıklığını ise anladığını söyledi. 

Spahn ancak bunun hem yerel hem de ülke çapında halkı korumak için gerekli olduğunu söyledi.

Eyalette kapalı alanlardaki sosyal ve kültürel aktivitelere yeniden izin verilmiyor, sergiler ve müzelerin yanı sıra barlar, spor salonları ve saunalar tekrar kapatıldı.

Buna karşılık mağazalar ve restoranlar açık kalıyor. Restoranlarda ise sadece aynı hane halkı ile birlikte oturmak serbest bırakılıyor.
<< Önceki Haber Almanya'da yeniden karantina ihtimali Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER