Alperen Ocakları'ndan 'uyuşturucuya hayır' kampanyası


Alperen Ocakları, 'Uyuşturucu merakla başlar, ölümle biter' sloganıyla uyuşturucuya karşı hayır kampanyası başlattı.

Pilot bölge seçilen Eyüp'te Alperen Ocakları üyesi bir grup, kurdukları stantta uyuşturucu ile mücadele için imza kampanyası başlattı. Vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda vatandaş kurulan stantlara gelerek attıkları imzalarla kampanyaya destek çıktı. Kampanyaya kapsamında görevli gençler tarafından vatandaşlara üzerinde 'Uyuşturucu merakla başlar ölümle biter, ocakları söndürür' ibaresi yazılı bilgilendirme yazısı ev broşürleri verildi. Kampanyaya destek veren vatandaşlar hükümetten uyuşturucu ile mücadelede daha caydırıcı müeyyideler uygulamasını talep etti.

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican'ın katıldığı imza kampanyası kapsamında toplanacak imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderileceğini söyledi.

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Mican'ın Eyüp ilçesinde başlattıkları bu kampanyanın diğer ilçelerde de sürdürüleceğini söyledi. Uyuşturucu ile mücadelede daha kararlı ve sert müeyyidelerin alınmasını talep ettiklerini dile getiren Mican, "Gençlerimizin beyinleri uyuşturucu ile uyuşturulmuş. Gönülleri uyuşmuş böyle gençlerin ne ailesine ne de milletine faydası olur. Gençlerimizin hayırsız bir fert olmaması, kötülüklerden arınabilsin, milli ve manevi değerlerine sahip çıksın, özünü gerçek manada yaşayabilsin diye bu kampanyayı başlattık." dedi.

'POLİSİN YAKALADIĞINI SAVCI BIRAKIYOR'

Kampanyaya destek veren vatandaşlardan Ali Mazhar Kır ise "Kanunlarımız yeterli olmadığı için polisin yakaladığı uyuşturucu satıcısını savcılar serbest bırakmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar olarak uyuşturucu taşıyıcı ve satıcılarına karşı cezaların artırılmasını mal varlıklarına el konuşmasını istiyoruz." diye konuştu.

İmza kampanyasına destek veren Aydın isimli vatandaş da "Gençleri kurtarma bakımından çok anlamlı bir etkinlik. Neslimiz uyuşturucu gibi zararlı maddelere gidiyor. En azında gençlik kurtarılsın." ifadesini kulandı.

Kampanyayı çok anlamlı bulduğunu dile getiren Cevat Davutçuoğlu ise bu kampanyaya devletin de sahip çıkmasını istediklerini belirtti.


CİHAN
<< Önceki Haber Alperen Ocakları'ndan 'uyuşturucuya hayır' kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER