KKTC'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları için Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi


15 Kasım KKTC Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bugün Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda tören gerçekleştirildi. Törende, protokol sırasına göre anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi, anıt özel defteri imzalandı.

Törende anıt özel defterini, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nı temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM'yi temsilen TBMM Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini temsilen Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Genel Kurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler imzaladı.

AKINCI: HAK ETTİĞİMİZ ULUSLARARASI TOPLUM İÇİNDE SAYGIN BİR YER ETME UĞRAŞI VERİYORUZ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anıt özel defterine şunları yazdı:

"KKTC'nin 32'inci yılında yine huzurunuzdayız. Kurucusu olduğun ve laik, demokratik bir hukuk devleti olarak öngördüğün Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içerisinde, halkımıza daha güzel bir gelecek kurmanın mücadelesini veriyoruz. Bir yandan Kıbrıs sorununa çözüm bularak, hak ettiğimiz uluslararası toplum içinde saygın bir yer etme uğraşını sürdürürken, öte yandan da KKTC'yi ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz.

Biliyoruz ki gelecekte federal bir çözümde ve AB'de sağlıklı olarak var olabilmek, yaşayıp yarışabilmekiçin her açıdan güçlü olmak zorundayız ve senin çağdaşlaşma olarak gösterdiğin hedefe en kısa sürede ulaşmak azmindeyiz. Bu düşüncelerle KKTC'nin 32'inci yılında senin ilke devrimlerini gönülden benimseyip uygulamış olan halkımla birlikte seni bir kez daha saygı ile anıyoruz."

KASIRGA: KKTC'NİN 32'İNCİ YILINI YİNE COŞKUYLA KUTLUYORUZ.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ise özel deftere şunları yazdı:

"Büyük Türk Milleti'nin ayrılmaz parçası Kıbrıs Türkü'nün verdiği varlık ve özgürlük mücadelesinin en değerli eseri olan KKTC'nin 32'inci yılını yine coşkuyla kutluyoruz. Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin, aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurdukları bu cumhuriyet Kıbrıs Türkü'nün dünya üzerindeki varoluşunun ve her daim var olacağının en somut delilidir. Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anavatan ve garantör ülke olarak ahdi ve tarihi sorumluluklarını yerine getirme kararlılığında olduğunu manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

TÜRKEŞ: KKTC'YE OLAN DESTEĞİNE DEVAM ETMEKTEDİR

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş ise şunları yazdı:

"Kıbrıs Türk halkının egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği 15 Kasım'da KKTC'nin Kuruluş Yıldönümü'nü Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte aynı gurur ve heyecanla kutluyoruz. Kıbrıs Türkü ile geçmişte omuz omuza verdiği bu şanlı ve haklı mücadelede olduğu gibi Türkiye bugün de barış, güvenlik, istikrar ve refahın güçlendirilmesi hedefiyle her platformda KKTC'ye olan desteğine devam etmektedir. Manevi huzurunuzda Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türk halkına karşı sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini ifade ederken Kıbrıslı kardeşlerimizin de Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden kutlarım." CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları için Atatürk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER