ALTİD Başkanı Sili: Turizm ve ticaretimiz zarar görmeden gerginlik son bulmalı


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Burhan Sili, Suriye sınırında Rus savaş uçaklarından birinin sınır ihlali yaptığı gerekçesi düşürülmesi ile 2 ülke arasındaki gerginliğin ticaret ve turizme zarar vermeden son bulması gerektiğini söyledi.

Olay sonrası gelişmeleri turizmcilerin dikkatle takip ettiğini belirten Sili, 2 ülke arası kalıcı dostlukların bozulmaması için Türkiye ve Rusya'nın gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini kaydetti. Uçak düşmesi bağlı Türkiye-Rusya ilişkilerinde tansiyonun yükselmesi ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Sili, Antalya'ya hava yoluyla gelen Rus turistlerin yüzde 30'nun Alanya'da konakladığına dikkat çekti.

Bu sezon Rus para birimi Ruble'nin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesi ile Alanya'ya gelen Rus turist sayısında yüzde 22'lik kayıp olduğunun altını çizen Sili, "Ülkemiz ile Rusya arası arasında meydana gelen gerginliğin bir an önce düşürülmesi için 2 tarafında gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Bölgemiz için Rus turizmi ve ticaret çok önemli. Gerginliğin tırmanmaması için 2 tarafta dikkatli dil kullanmalı. Gerekli hassasiyet gösterilmeli. 2 tarafın da gerekli hassasiyeti gösterceğine inanıyoruz." diye konuştu.Turizm-ve-ticaretimiz-zarar-gormeden-gerginlik-son-bulmali-1948081.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber ALTİD Başkanı Sili: Turizm ve ticaretimiz zarar görmeden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER