Ambulans helikopter, 8 ayda 200 kez sağlık için havalandı


Son 8 ayda 200 kez sağlık için havalanan helikopter ambulans, Erzurum'un komşu illeri ve ilçelerdeki acil hastalara umut oldu.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nce hizmet veren ambulans helikopter, bu yılın ilk 8 ayında 200'den fazla uçuş yaptı. Ambulans helikopter, hizmete başladığı 2008'den bu yana bin 585 kez havalanarak, yüzlerce hastanın umudu oldu. Helikopter ambulans Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında Erzurum ve bölge illerine hizmet veriyor. 2015 yılının ilk 6 ayında aylık ortalama 25 kez umuda havalanan ambulans helikopter, son 8 ayda 200'ü aşkın uçuş yaparken, Temmuz ayında yaptığı 57 uçuşla rekor gerçekleştirdi.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, helikopter ambulansla 2015 yılında 200'ü aşkın vakayı, Kars, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır gibi illerden ya da uzak ilçelerden taşıdıklarını kaydetti. Prof. Dr. Vançelik, taşınan vakaların birinci sırada kalp damar hastalıklarının geldiğine dikkati çekti. İl Sağlık Müdürü, trafik kazası ya da başka kazalar sonucu yaralanmalar, travmalar, yenidoğan acillerinin ambulans helikopterle en sık taşınan vakalar olduğuna vurgu yaptı. İl Sağlık Müdürü Vançelik, aciliyet gerektiği durumlarda organ nakli ve acil vaka durumlarına göre kimi zamanlarda askeri helikopterden de faydalandıklarına dikkat çekerek, "Helikopter ambulans ile vatandaşlarımıza hızlı, etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Helikopter ambulans ile yüzlerce yeni doğan bebeği, kalp hastasını ya da çeşitli kazalar sonucu ağır yaralanan vatandaşlarımızı yeniden hayata döndürdük. En olumsuz hava şartlarında bile helikopter ambulansı inişi zor olan köylere, mezralara, karayoluna indirerek, büyük fedakarlık gösteren pilot arkadaşlarımızı can kurtarma adına özveriyle çalıştıkları için tebrik ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Ambulans helikopter, 8 ayda 200 kez sağlık için havalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER