TRT Çok Sesli Korosu sınavında 'kapıdan çevirme' TBMM gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TRT Çok Sesli Korosu için yapılan sınavda, sınav şartnamesine uyan ve başvuruları kabul edilerek sınava çağrılan adayların sınav günü kapıdan çevrilerek sınava alınmamasını Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a sordu.

Akdoğan'ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan CHP'li Ağbaba, "Geçtiğimiz günlerde TRT Çok Sesli Korosu sınav açmış, sınav başvurusu kabul edilen eğitim fakültesi müzik eğitimi mezunu bazı korist adayları şartnamedeki nitelik ve şartlarda kendi bölümleri yer almasına karşın, eğitim fakültesi müzik bölümü mezunu oldukları ve şartları karşılamadıkları gerekçesiyle, çağrıldıkları sınava kabul edilmemişlerdir." dedi.

Ağbaba bu bağlamda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a şunları sordu:
"Sınavlar ne şekilde yapılmaktadır? Sınav değerlendirmesi nasıl yapılmaktadır?
Sınav güvenliği açısından sınavlarda kamera kaydı yapılmakta mıdır?
Halen koroda eğitim fakültesi müzik bölümü mezunu bulunmakta mıdır? Eğer bu kişiler şartnamedeki şartları sağlıyorsa bahsi geçen kişiler nasıl ve hangi sebeple ve özellikle sınav başvuruları kabul edilip Ankara'ya çağrıldıkları halde şartnamedeki şartları sağlamadıkları ifade edilerek sınava alınmamışlardır?
Sınava çağrıldıkları ve şehir dışından geldikleri halde, sınav günü sınava kabul edilmeyen adayların mağduriyeti nasıl giderilecektir? Bu kapsamda çalışma yapılmakta mıdır?
Sınav şartnamesi nasıl ve hangi usullerle hazırlanmaktadır? Şartnamede belirsizlik mi söz konusudur?
Bahsedilen sınav sonucunda şartnamedeki tahsil bölümlerinden hangilerinden kaç kişi sınava girmiş ve başarılı olmuştur?"
CİHAN
<< Önceki Haber TRT Çok Sesli Korosu sınavında 'kapıdan çevirme' TBMM... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER