[Analiz] İşte şantaj belgeleri

AKP rejiminin güncel soruşturmalarda ‘en önemli delil’ diye kamuoyuna sunduğu ByLock haberleşme programı ile ilgili gazeteci Cevheri Güven ortaya çıkardığı belgeleri Gazeteci Erkam Tufan analiz etti

SHABER3.COM

AKP rejiminin güncel soruşturmalarda ‘en önemli delil’ diye kamuoyuna sunduğu ByLock haberleşme programını, onlarca AKP’linin de kullandığı bugüne kadar bir çok kez dile getirildi. İşte bu iddianın belgesi gazeteci Cevheri Güven ortaya çıkardı. Güven’in son videosunda AKP içindeki ‘ByLock’çular belgeleriyle ifşa edildi.

Gazeteci Erkam Tufan sosyal medya platformu medium.com'da kaleme aldığı yazısında analiz etti 

İşte Erkam Tufan'ın yazısından bir bölüm  


Gazeteci Cevheri Güven önemli bir gazeteciliğe daha imza attı. Emniyet ve MİT’e hazırlatılan fişleme raporlarını yayınladı. Bu fişleme raporlarında çok ilginç isimler vardı.

İşte size farklı bir açıdan fişleme raporları olayı…

Emniyet ve MİT’in raporlarına göre Abdullah Gül’den Ahmet Davutoğlu’na, Kadir Topbaş’tan Cemil Çiçek’e, Beşir Atalay’dan Bülent Arınç’a kadar bir çok AKP’li isim için ‘ByLock’ kullanıcısı olup olmadığı araştırması yapıldığı anlaşılıyor.

Yine raporlardan da anlaşılıyor ki bir çoğu ‘ByLock’ kullanıcısıymış. Cevheri Güven de haklı olarak soruyor. ‘ByLock’ kullanıcısı diye binlerce insanı hapislere tıktınız, hayatlarını çürüttünüz, peki bu ne diyor!

Burada ‘ByLock’ kullanmanın suç olmadığını AİHM Büyük Daire karara bağlamış, bütün bu mahkeme kararlarının çöp olduğu ilan etmişti.


Ben bu yazımda haberin başka bir boyutuna girmek istiyorum.

Erdoğan’ın en yakınları hakkında Emniyet ve MİT’e rapor hazırlatması. Üstelik bu isimler eski yol arkadaşları.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Kadir Topbaş, Cemil Çiçek, Beşir Atalay, Bülent Arınç ve diğerleri. Ayrıca listede halen beraber yürüdükleri de var.

Erdoğan’ın böyle bir rapor hazırlatması sizce neyi gösteriyor?





<< Önceki Haber [Analiz] İşte şantaj belgeleri Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER