Anastasiadis: 41 yıl sonra bulunacak çözüm mutlak adil olmaz

Anastasiadis: 41 yıl sonra bulunacak çözüm mutlak adil olmaz

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 41 yıl sonra bulunacak çözümün mutlak adil olamayacağını söyledi. Rum lider, "Bir yerde alacak, bir yerde vereceksin. Benim hedefim Annan planını reddeden yüzde 76'nın kabul edeceği çözüm." dedi.

Rum basını, Anastasiadis'in Yunanistan'da yaptığı açıklamalara yer verdi. Simerini gazetesi, Anastasiadis'in Kıbrıs müzakerelerinde önemli engeller ile ilerleme kaydedildiğine dikkat çektiğini aktardı.

"O KADAR ÇOK DETAY VE ENGEL VAR Kİ…."

Anastasiadis siyasi irade varlığı ve Türkiye'nin de kendisiyle ilgili konularda etkin katkı koymasıyla sorunların çözülme ihtimaline temkinli iyimserlik belitti. Rum lider, çoğu konuda engeller olduğunu belirtti.

Ne KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla ne ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa ile takvimlerle ilgili ön anlaşma yaptıklarını söyleyen Anastasiadis, Annan planının Rumlar tarafından reddedildiğini hatırlatarak, yeniden gündeme gelmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Anastasiadis her iki toplumun da endişelerine cevap verecek dengeli bir çözüm bulunması gerektiğine de işaret ederek, "41 yıl sonra mutlak adil (bir çözüm) olamaz." dedi.

"GÜNEY KIBRIS IŞİD'E KARŞI OPERASYONLARA KATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Rum lider, Rusya'nın IŞİD'e karşı askeri operasyonlarına katılmalarının söz konusu olmadığını da söyledi.

Anastasiadis'e Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Türkiye ziyareti sırasında, Türkiye'nin müzakere başlıklarının açılmasını kabul etmesi dolayısıyla Çipras'la ilişkilerinin çok da iyi olmadığına dair Rum basınına yansıyan haberler de soruldu. Anastasiadis, Çipras'la, Türkiye ziyareti öncesinde Malta'da görüştüklerini ve ortak çizgi belirlediklerini, bu çizginin takip edilmekte olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Anastasiadis: 41 yıl sonra bulunacak çözüm mutlak adil olmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER