Mersin Lobisi'nin Ankara çıkarmasında birlik beraberlik vurgusu

Mersin Lobisi'nin Ankara çıkarmasında birlik beraberlik vurgusu

Sivil toplum örgütü temsilcileri, Vali Özdemir Çakacak ve milletvekilleri ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ı makamında ziyaret ederek 'Güçlü Mersin Lobisi' vurgusu yaptı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nden (MTOSB) yapılan açıklamada; AK Parti milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, CHP milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, HDP Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı ve Mersin ve Tarsus'taki sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ziyaret ettiler.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, milletvekillerinin hangi partiden olursa olsun büyük bir nezaket gösterdiğini belirtti. Bundan sonraki süreçte de milletvekilleri ile bir araya geleceklerini ifade eden Elvan, "Mersinimiz'in sorunlarını tartışacağız. Ortaya çıkan tablo Mersin adına özlenen bir tablo. Seçim sürecinin bitti, artık birlikte çalışmanın zamanını geldi. Mersinimiz'in çok sorunları var. Bu sorunlara hemen hemen her birimiz vakıfız. Bu sorunların üstesinden birlikte geleceğiz ve birlikte Mersinimizi daha iyi noktalara taşıyacağız." diye konuştu.
STK'ların tavsiyeleri ve önerilerinin kendilerine yol göstereceğini anlatan Elvan şöyle devam etti: "Mersin'e ilişkin projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. Mersinimiz'in altyapıya yönelik önemli sorunları var. Bunların giderilmesine yönelik bazı adımlar atıldı. Bunları takip ediyoruz ama önümüzdeki dönemde aksayan bir husus söz konusu olduğunda da bu aksaklıkları birlikte gidereceğimizi düşünüyorum."

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise Elvan'ın kent adına önemli olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki 4 yıllık süreçte Mersin'in sorunlarının aşılmasında Sayın Elvan'ın büyük katkısı olacağını bugünkü konuşmalarından anladık." dedi.

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ülke içinde ve dışında yaşanan büyük sıkıntılara dikkat çekerek, "Bu gelişmelerden en çok Mersin etkileniyor. Bu önemli süreçte Türkiye'de birlik ve beraberliğin sağlanması gerekmekte. Etrafta yanan ateşin ülkemizi etkilememesi mümkün değil. Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız takdirde Mersinimiz de bundan istifade edecek." ifadelerini kullandı.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise "Bugün buraya gelirken ne elimizde şikayet dosyaları, ne de isteklerimiz var. Bugün burada Mersin'in tüm STK'ları olarak sizlere önümüzdeki süreçte başarı dilemek için ve 'Güçlü Mersin Lobisi'nin ilk temellerini atmak için bulunuyoruz. Eminim ki Mersin olarak önümüzdeki süreçte bugün burada başlayan birlikteliğimiz devam edecektir. Bizim sizlerden isteğimiz, en azından her üç ayda bir kez kentimizde bizlerle birlikte olup, 'neler yapabiliriz' sorusuna cevap üretmemize yardımcı olmanızdır." diye konuştu.

Yapılan toplantıda her üç ayda bir Mersin'de tüm sivil toplum örgütlerinin yer alacağı bir buluşma düzenlenmesi ve bu toplantıya, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin milletvekilleri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve belediye başkanlarının katılması kararı alındı.Ankara-cikarmasinda-birlik-beraberlik-vurgusu-1963096.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Mersin Lobisi'nin Ankara çıkarmasında birlik beraberlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER