Anastasiadis: Birleşik bir Kıbrıs teslim edeceğimden eminim


Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, görev süresinin bitiminde birleşik bir Kıbrıs teslim edeceğine inandığını söyledi.

Anastasiadis, Rum Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) olağanüstü genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, görevi süresi bitene kadar Kıbrıs'ın yeniden birleşmesinin gerçekleşeceğinden emin olduğunu belirtti.

Rum lider, konuşmasında, beş yıllık görev süresi sonunda gururlu hissedeceklerini, çünkü yenden birleşmiş bir vatan teslim edeceğini iddia etti. Müzakerelerde önemli ilerleme kaydedildiğini ancak hala çok şeyin yapılması gerektiğini vurgulayan Anastasiadis, hedeflerinin boşluklar ya da belirsizlikler içeren bir çözümün sunulmaması olduğunu belirtti.

"TAZMİNATLAR HAZIR OLMADAN ÇÖZÜM İSTEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Anastasiadis konuşmasında 'tazminatlar fonuna' değinerek, tazminatlar, nüfusun taşınması, barınma konularına ilişkin fonlar hazır olmadan bir çözümün mümkün olmadığını vurguladı.

Anastasiadis, " Federal Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ilişkin yasaların listeleri hazır olmadan ve çözüm sonrasında ne yaşayacağını bilmeyen bir halktan bir planı kabul etmesini isteyemezsiniz" şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Anastasiadis: Birleşik bir Kıbrıs teslim edeceğimden eminim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER