Anayasa Mahkemesi'nden kurul üyeleri ile ilgili karar


Anayasa Mahkemesi, kurul üyelerinin ayni ve nakdi ödemelerin bir aylık toplam net maaş tutarının bakanlık müsteşar yardımcısı mevzuatı kadrosuna bağlı olarak mali haklar ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılması öngörülen ödemelerin bir aylık toplam net tutarını geçemeyeceğine ilişkin Kanunun Hükmünde Kararname'nin ilgili maddesindeki 'kurul üyesi' ibaresinin iptaline karar verdi.

Sayıştay 8. Dairesi, ilk defa veya yeniden atanan kurul üyesine ilgili mevzuat uyarınca ödenen her türlü maaş, aylık ücret, ek ücret, ücret, prim, zam, tazminat, ikramiye, fazla çalışma ücreti, kar payı ve her ne ad altında olursa olsun yapılan diğer ödemeler ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılan bütün aynı ve nakdi ödemelerin bir aylık toplam net tutarının bakanlık müsteşar yardımcısı mevzuatı kadrosuna bağlı olarak mali haklar ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılması öngörülen ödemelerin bir aylık toplam net tutarını geçemeyeceğini ve bunların emeklilik hakları bakımından da emsal olarak belirlenen personel ile denk kabul edileceğine ilişkin Kanunun Hükmünde Kararname'nin ilgili maddesini AYM'ye taşıdı.

666 sayılı Kanun Hükümde Kararname'nin 1. Maddesiyle eklenen ek 11. Maddesinin birinci fıkrasının b bendinde yer alan 'kurul üyesi' ibarenin anayasaya aykırı olduğuna ve iptaline karar verdi. AYM ayrıca, 'kurul üyesi' ibaresinin iptali nedeniyle uygulama olanağı kalmayan ve aynı bette yer alan 'için bakanlık müsteşar yardımcısı' ibaresinin de iptaline karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesi'nden kurul üyeleri ile ilgili karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER