Ankara 636 ton kültür mantarı üretti


Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Başkent'in en büyük mantar üretim merkezlerinden birinin bulunduğu Kalecik ilçesindeki bir işletmeyi ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı. Korkmaz, mantarın tüketiciler tarafından talep edilen önemi gittikçe artan bir ürün olduğunu kaydederek, işletmenin mantar üretmek isteyen çiftçilere kompost satmasının bölgede mantar yetiştiriciliğine katkı sağlayacağını söyledi.

TÜİK verilerine göre Ankara'nın geçen yıl 636 ton kültür mantarı ürettiğini dile getiren İl Müdürü Korkmaz, "Türkiye'de mantar üretiminde altıncı sıradayız. Böyle modern işletmelerin olması bizi gelecek yıllar için ümitlendiriyor. Gelecek yıllarda Ankara'da daha fazla üretimi olacaktır. Hedefimiz daha fazla üretim yaparak, Ankara'yı Türkiye üretiminde daha üst sıralara taşımaktır" dedi.

Günlük 2 ton mantar üreten işletmede ayrıca lezzeti ve besin içeriğiyle aranılan ürün olan istiridye mantarı da yetiştiriliyor. Mantarları başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çeşitli illerde tüketicilere buluşuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara 636 ton kültür mantarı üretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER