'Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bilgi sızdırıldı' iddiası TBMM'de


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin pazarlık yöntemi ile yaptığı ihalelerde, ihaleyi alan firmalara gizli olması gereken maliyet değerinin sızdırıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin pazarlık yöntemiyle yapılan ihalelerde, ihaleyi alan firmaların verdiği tekliflerle belediyenin hazırladığı ve gizli olması gereken yaklaşık maliyet değerine yakın olmasının oluşturduğu 'bilgi sızdırılmış olması' iddialarını sordu.

Levent Gök, şu soruları yöneltti: "Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler tarafından son 5 yılda açılan özel güvenlik ihalesi sayısı nedir?

İhaleler hangi yöntemle gerçekleştirilmiştir? İhalelere katılan firma sayısı, isimleri ve firmaların verdikleri teklif ile ihaleleri hangi firmaların kazandığına ilişkin bilgiler son 5 yılda her yıl ve her ihale bazında nedir?

Bu ihalelerin kaç tanesi pazarlık usulüyle yapılmıştır? Pazarlık usulüyle yapılan ihaleleri kazanan firmanın/firmaların verdikleri tekliflerin belediyece hazırlanan ve gizli olması gereken yaklaşık maliyete yakın olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise ihalenin verildiği firmaya/firmalara bilgi sızdırıldığını düşünüyor musunuz? Bu konuyu soruşturacak mısınız?" CİHAN
<< Önceki Haber 'Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bilgi sızdırıldı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER