Ankara'da 'Av Doğa Festivali' gerçekleştirildi


Ankara'nın Polatlı ilçesinde Av Doğa Festivali gerçekleştirildi. Festivale, Polatlı, Ankara, çevre il ve ilçelerden binlerce insan katıldı.

Polatlı Belediyesi Üçpınar Atış Poligonu'nda gerçekleştirilen Av ve Doğa Festivali'ne gelen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, 60 çadırdaki av malzemeleri, tüfek, fişek vs. satışı yapan esnafı tek tek ziyaret etti.Yıldızkaya, festivali önümüzdeki yıllarda daha geniş, daha fazla katılımla gerçekleştireceklerini, festivale ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

Av ve Doğa Festivali'ne ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirten Başkan Yıldızkaya, "Avcıları, atıcıları Polatlı'mızda, Duatepe'nin eteklerinde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Yaptığımızı çalışmaların Polatlı'mızın tanıtımına ve şehrimizin turizm potansiyeline çok büyük katkı vereceğine inanıyorum. Tanıtım çalışmalarımızı her yıl artırarak sürdüreceğiz." dedi.

Polatlı Belediyesi Av ve Doğa Festivali Organizasyon Başkanı Kamil Üçbaş, şunları kaydetti: "Türkiye'de bir ilki başarıyoruz, Av Doğa Festivali yapıyoruz. Bu kapsamda ilk defa düzenlenen bir festivaldir. Aynı festival Fransa ve İngiltere'de düzenli olarak yapılmaktadır, bunun 3'üncüsü de Polatlı'mızda yapılıyor. Avcılıkla ilgili çalışan, iş yapan tüm firmalar ilgi gösterdiler. Avcılık Federasyonu hakemlerimiz buradalar, yarışmalar onların gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Önümüzdeki yıllarda bu festivali daha büyük daha kapsamlı yapmak, uluslararası düzenlemek istiyoruz. Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya bize bu alanı tahsis etti. İç Anadolu Bölgesi'nin bir tane atış alanı var, O'da Polatlı Belediyesi'nin Meclis kararıyla tahsis ettiği yerdir. İnşallah buraya güzel bir poligonda kurulur. Bize destek veren Belediye Başkanı'mız Mürsel Yıldızkaya'ya teşekkür ediyoruz."

İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Sami Candan ise yaptığı konuşmada, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın yaptığı çalışmalarla, av ve doğa etkinliklerine destek vererek diğer Belediye Başkanları'na örnek olduğunu dile getirdi.

Festivalde, Avcı Trap Atışı, Koşar Domuz Atış Yarışması, Tek Kurşun Atış Yarışması, Havalı Tabanca Atışları, Havalı Tüfek Atışları, Tabanca Atış Yarışması, Yivli Atış Yarışması, Levyeli Av Tüfeği Atışı, Geleceğin Avcıları Atış Yarışması (12-16 yaş grubu), Sapan Yarışması, Çocuklara Panayır Havalı Tüfek Atışı, Hedefe Ok Atışı, 3D Ok Atışı, Köpek Müsabakası, Off-Road Yarışması, Ördek Düdüğü Yarışması, Paintball Yarışması, Festival Fotoğraf Yarışması, Palavra Yarışması düzenlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da 'Av Doğa Festivali' gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER