Ankara'da eğitimcilere atık pil eğitimi verildi


Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi'nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yaklaşık 10 ay önce imzaladığı protokol çerçevesinde, ilçe genelinde atık pil geri dönüşümü çalışmaları hızla devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yenimahalle'de görev yapan öğretmenlere, "Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı" konulu bir seminer verildi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Salonu'ndaki eğitim seminerinde TAP Ankara Sorumlusu Abdullah Ömür pil nedir, nerelerde kullanılır, pilleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz, atık pil nedir, atık pillerin ayrıştırılması ve bertaraf edilmesi konularını anlattı. Piller kontrolsüz şekilde çevreye atımdığı takdirde içlerindeki zararlı kimyevi maddeler ve ağır metallerin toprak ve su kirliliğine sebep olduğunu vurgulayan Ömür, "Pillerin içinde civa, kurşun, nikel gibi ağır metaller bulunur. Bunlar hem çevre hem de insan sağlığı açısından zehirli maddelerdir. Atık pillerin çöpe atılması, çevre kirliliğine yol açar ve insan sağlığına zarar verir. Bu yüzden atık kutularına atarak duyarlı olmalıyız. Piller çöplere, su kaynaklarına ve toprağa kesinlikle atılmamalıdır. Bu gibi durumlarda metal olan pilin dış kabı zamanla delinir ve bünyelerindeki metal ve kimyasallar toprağa sızarak, yer altı su kaynaklarına sızabilir. Bu topraklar bize atalarımızdan yadigâr değil, torunlarımızdan emanettir. Bu sebeple bu topraklara sahip çıkıp çevreye duyarlı olmamız gerekiyor. Bu noktada da siz öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor." dedi.

Öte yandan TAP tarafından 1 Kasım 2015 tarihinde Türkiye genelinde bütün okullarda başlatılan atık pil toplama yarışmasının, 30 Nisan 2016 tarihinde biteceği belirtildi. Her ilde beş ay boyunca en çok pil toplayan üç okula çeşitli ödüller verilerek, kampanyaya teşvik sağlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da eğitimcilere atık pil eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER