Ankara'da ölen Baykara'nın ailesi: Oğlumuzu kaybettik ama barışı kazanacağız

Ankara'da ölen Baykara'nın ailesi: Oğlumuzu kaybettik ama barışı kazanacağız

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Hasan Baykara'nın annesi ve kardeşi mutlaka barışın kazanacağını söyledi.

Ankara'da 10 Ekim'de yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Hasan Baykara, Bursa'da mevlitle anıldı. Aynı zamanda HDP Bursa il teşkilatı basın sorumlusu olan Resul Baykara'nın kardeşi olan Hasan Baykara ile İnegöl'de ikamet eden Ramazan Çalışkan'ın resimlerinin bulunduğu anma programında Baykarı'nın annesi barış istedi.

Yavuzselim Salı pazarında bulunan bir kıraathanede düzenlenen mevlit programında HDP Bursa milletvekili Asiye Kolçak, Bursa il eş başkanları Yüksel Akgün ve Kezban Dumlu ile hayatını kaybeden Hasan Baykara'nın annesi Züleyha Baykara ile kardeşi Resul Baykara ve vatandaşlar katıldı.

KÜRT HALKI BEYAZ TOROSLARI ÇOK İYİ TANIYOR

HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak Ankara'da ki patlamadan AK Parti hükumetini sorumlu tutarken, Suruç ve Cizre saldırılarının çözülmesi halinde Ankara'da ki patlamanın da yaşanmayacağını söyledi. Asiye Kolçak, son 6-7 ayda 700'ü aşkın insanın hayatını kaybettiğinin altını çizerken, "Başbakan Davutoğlu, Van'da Kürt halkının gözlerinin içine baka baka tehdit ediyor diyor k; 'Biz eğer iktidara gelmezsek beyaz Toroslar bu caddelerde, bu meydanlarda dolaşacak'. Kürt halkı beyaz Torosları çok iyi tanıyor. Faili meçhul cinayetlerden çok iyi tanıyor. Asit kuyularına atılan gençlerinden çok iyi tanıyor. 17 bin faili meçhulün yaşandığı bölgede bu beyaz Torosları çok iyi tanıyor. Şimdi güzel bir başlık atılmıştı geçen, 'Ak Toroslar ortada', bu defa Ak Toroslar halkımızın tehdit etmeye çalışıyor. Yani halkımıza iki seçenek bırakılıyor. Deniliyor ki, hani 'ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' deyimi vardır ya: 'siz ya AKP'nin kanlı katliamlarına, politikalarına, inkarcı, asimilasyoncu, tekçi politikalarına muhtaçsınız, tabi olacaksınız, yada Toroslara'. Bizde diyoruz ki üçüncü seçenek var, demokrasidir. Halkların birlikte yaşama iradesidir, biz seçeneksiz değiliz. Biz ne ölüme, ne de sıtmaya razı gelmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

KARDEŞLERİMİZİ KAYBETTİK AMA BARIŞI KAZANACAĞIZ

Patlamada kardeşini kaybeden Resul Baykara ise yaptığı konuşmada büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Gerçek bir söz söylenecekse eğer tam da can evimizden vurulduk. Ben kardeşim Hasan'dan o kadar moral, destek alıyordum ki, gerçekten de can evimizden vurulduk. Diğer arkadaşları da öyle, her biri bu ülkenin barışı ve özgürlüğü için koşa ,koşa güle oynaya Ankara'da barış mitingine koştular. Biz onlarla birlikte değildik bu defa ama onlar bize öncülük ettiler. Bu ülkede birlikte yaşamanın başka bir yolu olmadığını canlarını ortaya koyarak gösterdiler. Barışın kalbinden vurdular sadece bizlerin değil. Kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik ama barışı kazanacağız." dedi.

BARIŞ BARIŞ BARIŞ

Patlamada hayatını kaybeden Hasan Baykara'nın annesi Züleyha Baykara gözyaşları içinde yaptığı konuşmada; "Hepiniz Hasansınız, iyiki de doğmuşum onları, hep diyordu 'anne ağlama, sen Aslan yetiştirmişsin.' Çok şükür başım diktir, barış, barış, barış diyorum." ifadelerini kullandı.

Züleyha Baykara oğlu Hasan'ın mitinge giderken yanında olduğunu anlatırken, şunları söyledi: "Hasan gittiği zaman oradaydım. Tıraş oldu, süslendi, Anne dedi 'ben barışa gidiyorum.' Oğlum dedim 'beni de götür', bende geleceğim. 'Yok anne dedi sen gelemezsin hastasın'. dedi. Ben bilmiyordum gideceğini, koşarak merdivenlerden indiği zaman ben kapıdan çıktı ama görmedim. O kadar severek gitti. Hasan çok neşeli bir kişiydi sesi güzeldi, arkadaşları hep ona türkü söyletirler. Orada ki halk onu kendi evlatlarından daha çok seviyordu. Onun için halka layık oldu. Çok şükür başım diktir." CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da ölen Baykara'nın ailesi: Oğlumuzu kaybettik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER