Ankara'da ölenler için adliyeye gelen herkese karanfil dağıtıldı

Ankara'da ölenler için adliyeye gelen herkese karanfil dağıtıldı

Bursa Barosu üyeleri, Ankara'da 97 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla adliyeye gelen herkese karanfil dağıttı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz ve baro üyesi avukatlar, sabah saatlerinde adliye önünde bekleyerek vatandaşlara "Terör başaramayacak, barış kazanacak" yazılı sticker ile karanfil dağıttı. Barı Başkanı Demiröz, 7 Haziran tarihinden bu yana toplum çok derinden sarsan acılar yaşandığını ve en son Ankara'da 100'ü aşkın insanın öldüğünü hatırlattı.

Terörün hem siyasal hem de toplumsal bir amacı olduğuna dikkat çeken Demiröz, şunları kaydetti: "Yani cana kıymak ya da kan görmekten hoşlandığı için bu terör olayları gerçekleşiyor değil. Bu amacı elde etmek için hiç gözlerini kırpmadan onlarca yüzlerce insanı öldürebiliyorlar. Bu amacı taşıyan bir duruma karşı sadece kınamanın yetersiz kaldığını biliyoruz. Asıl olan toplum olarak bilinçlenmek ve terörden medet uman güç odaklarının amaçlarına ulaşamayacağını haykırmak ve teröre karşı kararlı bir duruş sergilemek. Biz bu kararlı duruş gereği, halkın bu konudaki yaklaşımını değiştirmek için bir dizi etkinlik başlattık. İlk olarak bugün 'Terör başaramayacak, barış kazanacak' diyerek karanfil dağıtıyoruz. Bunun devamı gelecek."

Demiröz, etkinlikler çerçevesinde 7 Haziran'dan sonra hayatını kaybeden, asker, polis ve bütün şehitlerin her birinin anısına birer fidan dikerek hatıra ormanı oluşturacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da ölenler için adliyeye gelen herkese karanfil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER