Ankara'da terör saldırısında ölenler İzmir'de anıldı


Ankara'da geçen hafta cumartesi günü yapılan bombaterör saldırısında bugüne kadar hayatını kaybeden 102 kişi için İzmir'de, Alsancak Tren Garı önünde anma etkinliği düzenlendi. Saldırının birinci haftasının olması dolayısıyla saat 10.04'te DİSK, KEKS, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği anma töreninde saygı duruşunda bunuldu, mum yakılıp karanfil koyuldu.

Grup adına açıklama yapan Bahri Akkan, 10 Ekim 2015'te, saatler 10.04'ü gösterdiğinde Ankara Garı önünde yükselen sesin, ülke tarihinin en büyük terör saldırısının habercisi olduğunu söyledi. Saldırının, o kara günün üzerinden tam bir hafta geçtiğini ifade eden Akkan, "Barış sloganlarını, on binlerden yükselen sesi bastırmayı amaçlayan bombalarla 100'den fazla dostumuzu yitirdik. Dostlarımızı, katillerin Ankara'da rastgele seçtikleri bir alanda yitirmedik." dedi. Barış sesinin daha gür, daha çoğalan, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kimlerin rahatsız olduğunu soran Akkan, "Fail mi arıyoruz? Fail bellidir. Failin kim olduğu sadece Türkiye'nin değil, dünya haklarının da malumudur. Katliamda kullanılan canilerin kimliklerinin ortaya çıkması ise malumun ilanıdır. Patlamanın hemen ardından iktidarın havuz medyası, ak troller hep birlikte, neredeyse aynı cümlelerle büyük bir dezerformasyon ve karalama kampanyası başlattı. Saldırı, ilgisiz olduğu açık olan örgütlerle ilişkilendirilmeye çalışılarak hedef saptırıldı. Halay çeken gençler, 'bomba şifrecisi' ilan edildi. Neredeyse ölenlerin suçlandığı bir söylem yaygınlaştırıldı." şeklinde konuştu. Bıkmadan usanmadan bütün ülkeye gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Akkan, "Başbakan'ın aslında 'yakalamama' konusunda doğru söylediğini, Ankara katliamındaki bombacıların da isimlerinin tespit edilmesine rağmen yakalanmadığını anlatacağız. Gazetelerin haberlerinde ve siyasi partilerin raporlarında dahi ismi geçen kişilerin, MİT, Ankara Emniyet Müdürlüğü de dahil birçok devlet kurumuna çok yakın bir mesafede bu korkunç katliamı gerçekleştirdiğini herkes bilecek. Vahşi saldırının üzerinden yedi gün geçti ancak yedi değil, 7 bin gün geçse unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap sormadan onlara borçlu olacağız." dedi.

Basın açıklamasının ardından anma etkinliğine katılanlar, yaklaşık 25 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da terör saldırısında ölenler İzmir'de anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER