102 mum yakıp, 10.04'te katliamı andılar


Ankara'da geçen cumartesi günü meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler KESK-DİSK-TMMOB-TTB üyeleri tarafından yapılan törenle anıldı. Törende hayatını kaybedenlerin tek tek ismi okundu, 102 mum yakıldı ve saatler 10.04'ü gösterdiğinde de oturma eylemi yapıldı.

Sakarya Caddesi üzerinde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri tarafından düzenlenen anma törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve bir çok vatandaş katıldı. Törenin yapıldığı alana vatandaşlar aramadan geçirilip alındı.

Saygı duruşunun yapıldığı törende hayatını kaybeden 102 kişi için mumlar yakılıp karanfiller bırakıldı. Yakılan mumların yanı başında üzerinde 'Yastayız, İsyandayız, Unutturmayacağız' yazılı afiş taşındı. Saatler patlamanın olduğu 10.04'ü gösterdiğinde ise toplanan kalabalık sessizce oturma eylemine geçti.

Törende ayrıca hayatını kaybedenlerin isimleri 102 pankarta yazıldı ve tek tek isimleri okundu. İsimler okunduğu sırada kalabalık da okunan isme karşılık 'Burada' şeklinde cevap verdi.

Tören yapılan anmanın ardından sessizce sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber 102 mum yakıp, 10.04'te katliamı andılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER