Ankara'daki bombalı saldırıda ölen 3 kişi Suruç'ta defnedildi

Ankara'daki bombalı saldırıda ölen 3 kişi Suruç'ta defnedildi

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Başak Sidar Çevik, Nurgül Çevik ve Yılmaz Elmascan'ın cenazeleri Suruç'ta düzenlenen cenaze merasiminin ardından toprağa verildi.

Dün akşam Ankara'dan Suruç'a getirilen ve burada Suruç Devlet Hastanesi morguna konulan cenazeler, hastane morgundan alınarak sloganlar eşliğinde konvoy halinde Küçük Sergen (Mıdeb) köyüne götürüldü. Küçük Sergen köyün kadınlar tarafından cenazeleri omuzlarına alınan ve Kürtçe ağıtlarla karşılanan üniversite öğrencisi Başak Sidar ve Nilgün Çevik'in cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Sabah saatlerinde hastane bahçesinde toplanan kalabalık ilk olarak patlamada eşi Gülhan ile birlikte yaşamını yitiren makinist Yılmaz Elmascan'ın cenazesini omuzlarına alarak mezarlığa götürdü. Yılmaz Elmascan'ın cenazesi, burada gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yılmaz Elmascan'ın eşi Gülhan Elmascan'ın cenazesi ise memleketi Konya'da toprağa verilmişti.

GELİNLİĞİNİ TABUTUNA SARDILAR

Eşine sarıldığı fotoğrafı ile patlamanın simgesi haline gelen İzzettin Çevik'in hayatını kaybeden 20 yaşındaki kızı Mühendislik Fakültesi öğrencisi Başak Sidar Çevik'in tabutuna gelinlik sarıldı. Gelinlikle götürülen tabut cenazeye katılanları gözyaşına boğdu. Başak Sidar Çevik'in annesi Hatice Çevik ise yaşanan patlamadan yaralı kurtuldu.

1 Kasım seçimlerinde HDP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı olan Hatice Çevik, Ankara'daki hastanede tedavi gördüğü için görümcesi Nilgün Çevik ve kızı Başak Sidar Çevik'in cenazesine katılamadı.

Patlamanın ardından çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan ve katliamın simgesi haline gelen İzzet Çevik'in ise patlamanın şiddetiyle geçici işitme kaybı yaşadığı öğrenildi. Ayakta durmakta güçlük çeken İzzettin Çevik bu nedenle basına herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi.

Patlama sonrasında yaralı eşine sarılmış şekilde fotoğrafı yayınlanan İzzet Çevik, kızını ve kız kardeşini köy mezarlığında toprağa verdikten sonra Ankara'daki hastanede yatan ve tedavi gören eşinin yanına geri döndü. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki bombalı saldırıda ölen 3 kişi Suruç'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER