Ankara'daki terör saldırısı Balıkesir'de oturma eylemiyle protesto edildi

Ankara'daki terör saldırısı Balıkesir'de oturma eylemiyle protesto edildi

Balıkesir Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara'da yapılacak "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" mitinginden önce meydana gelen bombalı terör saldırısını, oturma eylemiyle protesto etti. Eylemde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir İl Başkanı Mehmet Karadağ, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin toplumu kamplara böldüğünü söyledi. Karadağ, "7 Haziran'da ortaya çıkan sonucu sindiremeyen AKP iktidarı, sokakları terörize edip her türlü demokratik tepkiyi şiddetle bastırmaya kalkışmıştır. Baskı ve şiddet uygulanan terör öyle bir boyut almıştır ki son yılların en büyük katliamı gerçekleşmiştir." dedi.

TÜİK Meydanı'nda toplanan grup, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra oturma eylemi yaptı. Yaralananlar arasında Balıkesir'den 10 kişinin bulunduğu, bunlardan EMEP Altıeylül İlçe Yöneticisi İhsan Seyhan'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Bu arada bozkurt işareti yapan iki kişinin gruba laf atması sebebiyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin şahısları bölgeden uzaklaştırmasıyla gerginlik büyümeden önlendi.

Burada konuşan SES İl Başkanı Karadağ, Türkiye'nin her yerinde insanların katledildiğini savunarak, "İktidar hala aymazca diyor ki, 'Bana 400 vekil verin, bu iş çözülsün.' Yok böyle bir şey. Bizler bunun hesabını soracağız. Sizler bunun hesabını vereceksiniz. Ankara'da yapılan katliamdan sonra insanların üzerine gaz bombaları sıkılıyor. Ambulanslardan önce TOMA'lar geliyor. Bu nedir? Bu alçaklığın sorumlusu kimdir? Bunun hesabını vereceksiniz. 13 yıldır iktidarda olan AKP, toplumu kamplara bölmüştür. 7 Haziran seçimleri öncesi başlayan saldırılar, Suruç'taki katliamla sürmüştür. Emek, barış ve demokrasi isteyen kesimlere yönelik saldırı ve katliamlar, Ankara'da bu sabah patlayan bombalarla başka bir boyuta taşınmıştır. 13 yıldır iktidarda olan AKP'nin toplumu kamplara bölen, mezhepçi, ırkçı politikaları, yapılan saldırıyı teşvik etmiştir. Başkanlık hayalleri kuran, sırça saraylarda ikamet edenler saldırının azmettiricileridir." dedi.

'AKP DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOLA GİRDİ'

Bombalı terör saldırısının ardından iktidarın, dönüşü olamayan bir yola girdiğini iddia eden Mehmet Karadağ, "Ancak unutulmaması gereken de tarihin çöplüğü, bu tür zorba iktidarlarla doludur. Barış ve demokrasi mücadelesi verenler, her türlü katliam ve teröre inat yolun devam edecektir. Bu ülkenin aydınlık insanları, barış ve kardeşlikten yana olan kesimleri şövenizme ve faşizme teslim olmayacaktır. Saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını, başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanı'nı, Ankara Valisi'ni ve Emniyet Müdürü'nü istifaya çağırıyoruz. Ne katliamlar ne de faşizm, Türkiye halklarına boyun eğdiremeyecektir. AKP iktidarı, döktüğü kanda boğulacaktır." diye konuştu.

BALDEP eski Başkanı Behiç İstanbulluoğlu ise vatandaşları, katliama tepki göstermeye çağırdı. Bu sırada bozkurt işareti yapan iki kişi, "Şehitler gelirken nerededeydiniz?" diye bağırınca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kimden gelirse gelsin her türlü katliama, hırsızlığı, yolsuzluğa, namussuzluğa ve arsızlığa karşı duracaklarını ifade eden İstanbulluoğlu, bu duruma tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısı Balıkesir'de oturma eylemiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER